La fiscalitat que volem a Catalunya

Roda de prensa de la Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària

10 propostes per una fiscalitat justa per a les properes eleccions

Amb el PIB i l’ocupació en caiguda lliure pels efectes de la COVID-19 i amb un clardescens de la recaptació d’impostos i de les cotitzacions, s’albira un augment del dèficit i del deute públic. Davant d’aquesta situació econòmica més que compromesa, la fiscalitat ha de ser una eina clau per fer front a l’emergència social que caldrà per a la represa i evitar que sigui la ciutadania qui torni a pagar el rebut de la nova crisi.

Plou sobre mullat. La situació derivada de la pandèmia se suma a la crisi mediambiental, l’esgotament dels recursos naturals, l’envelliment de la població, la globalització massiva, i d’altres tendències. Per això, ja és un clam la necessitat de lantransformació del nostre model econòmic cap a un nou model alternatiu, més just i solidari, amb visió de gènere i posant en el centre les persones i la cura.

Haurem de ser corresponsables de l’esforç tributari necessari pels reptes del futur immediat i ser-ho amb un caràcter clar de progressivitat i justícia, demanant un esforç més gran a qui més té. Però aquest esforç compartit només és justificable si, des de l’administració, es garanteix un altre model en la gestió de la despesa pública.

Amb aquest objectiu, la Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària proposem un decàleg de mesures de cara a les properes eleccions al Parlament de Catalunya del mes de febrer:

1. Rebaixar i igualar el mínim exempt en l’Impost sobre el Patrimoni i Impost sobre successions i donacions i suprimir-ne les bonificacions a la quota.

2. Impost sobre Societats: activant un impost solidari sobre els guanys de les grans empreses amb resultats extraordinaris en l’exercici 2020

3. Consolidar les modificacions i augments fets en els trams autonòmics al’Impost sobre la Renda de les Persones Físiques (IRPF) i equiparant la tributació de les rendes del capital a les rendes del treball.

4. Apujar l’Impost sobre el Valor Afegit (IVA) per a béns sumptuaris mentre es determina el tipus “0” per a determinats productes sanitaris i d’higiene personal.

5. Creació d’una Taxa Covid amb tipus impositius entre l’1% i el 3% a partir delspatrimonis d’1 milió d’euros.

6. Doblar l’Impost sobre dipòsits de les entitats de crèdit (del 0,03% actual acom a mínim el 0,06%).

7. Taxa Google i Taxa Tobin: Consolidar l’actual proposta d’impostos i accelerarel més aviat possible la recaptació d’aquesta taxa.

8. Prohibició de contractació i ajudes públiques a empreses amb seus enparadisos fiscals.

9. Reformar els beneficis fiscals per millorar-ne l’equitat.

10. Augmentar la tributació per una fiscalitat verda

Consulta el decàleg complet a http://www.fiscalitatjusta.cat/10-propostes-14f


La Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària està formada per entitats i persones a títol individual, unides per la preocupació per l’evolució del nostre sistema fiscal, cada vegada més regressiu i injust, i el model de societat que se’n deriva.

Donen suport a la Plataforma: OXFAM INTERMON a Catalunya, AICEC-ADICAE Catalunya, ATTAC ACORDEM, Attac Catalunya, CCOO DE CATALUNYA, CONFAVC (Confederació d’AAVV de Catalunya), CUS (Coordinadora d’Usuaris de la Sanitat), CRISTIANISME I JUSTÍCIA – Fundació Lluís Espinal, ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social), Forn de teatre Pa’tothom, ECOLOGISTES EN ACCIÓ DE CATALUNYA, Economistes en acció (Grup Economia Social del Col·legi d’economistes), FETS (Finançament Ètic i Solidari), PROJECTE FIARE, JOVES D’ESQUERRA VERDA (JEV), L’OCUC (L’Organització de Consumidors i Usuaris de Catalunya), MLP (Moviment Laic i Progressista), PTP (Associació per a la Promoció del Transport Públic), SINDICATO DE TÉCNICOS DEL MINISTERIO DE HACIENDA (GESTHA), UCC (Unió de Consumidors de Catalunya), UGT DE CATALUNYA.

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes