Refugis fiscals, instruments al servei del capital financer

En general, els mitjans ens informen d’aquesta realitat fiscal i financera global, com un assumpte anecdòtic. Situen el centre de la notícia en fenòmens aïllats de delictes fiscals i corrupció, sense ajudar-nos a desentranyar la dimensió d’un problema estructural de l’actual economia financera com és l’extensió a nivell global, per mitjà d’aquests refugis fiscals offshore, d’una economia opaca, delictiva, corrupta, especulativa i que destrossa la justícia fiscal. Els arbres informatius, no ens deixen veure el bosc de l’actual capitalisme financer.

L’economia opaca avui, a través d’aquests refugis fiscals o territoris offshore extraterritorials, representa el paradigma de la corrupció, la seva existència és promoguda per les oligarquies internacionals, per les mateixes que diuen defensar els drets humans i la democràcia, però que es serveixen d’aquests territoris per a dissenyar el seu sistema injust i corrupte. Si la democràcia liberal es fonamenta abans de res en el “imperi de la llei”, podríem dir que un sistema global que es palanqueja en aquests refugis fiscals i financers, mai pot constituir realment una democràcia, per a això caldria acabar primer amb ells.

Els refugis fiscals constitueixen un instrument necessari de l’actual capitalisme financer per a redistribuir les rendes del treball cap a l’optimització de l’acumulació del capital. Aquests territoris offshore estan perfectament sincronitzats dins del sistema financer global i es retroalimenten mútuament amb unes entitats financeres internacionals fonamentalment privades i desregulades, amb un sistema fiscal regressiu, amb l’augment de l’endeutament públic i privat i amb l’abús de la titularización financera, els derivats financers, el palanquejament creditici i l’especulació global amb tota mena d’actius. Tot això constitueix un entramat financer que ha estat dissenyat per la plutocràcia global dels diners.

La ciutadania hem de pressionar als estats i a la comunitat internacional fins a aconseguir l’abolició d’aquestes autèntiques bombes de destrucció massiva de l’economia, les societats i la democràcia en el món.

ATTAC

ACORDEM

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes