Llibre: Els moviments socials davant els deu anys de crisi

13 agost 2019 | Categories: ATTAC, Catalunya, crisi, denúncia, mobilitzacions, moviments socials, Portada |

 

 

Descargeu llibre en pdf aquí

 

Ja en 1967 Cornelius Castoriadis sentenciava en un epitafi el tancament de la revista “Socialisme o barbàrie”: “Una activitat revolucionària només tornarà si pot ser quan una reconstrucció ideològica radical pugui tornar a trobar-se amb un moviment social real”. Més de mig segle ha transcorregut des de llavors i aquestes paraules ens interpel·len. Els moviments socials emancipadors no han constituït en els últims anys un problema per al normal funcionament d’un sistema capitalista neoliberal que vulnera sistemàticament el contracte social i l’estat de dret democràtic, ni ha emergit un pensament radical capaç d’estructurar i donar sentit a les lluites disperses en una societat pluralista i fragmentada, sobre la qual cauen com a llosa ideològica els mass media. Transcorreguts 10 anys de l’actual crisi diversos col·lectius de la societat civil organitzada es reuneixen en una Jornada de reflexió i debat per a trobar sinergies i eixos comuns que vagin teixint projecte d’acció social i política amb l’ordit de les diverses alternatives.

 

Durant el primer trimestre de 2018, diverses entitats i moviments socials europeus llancen una campanya per mobilitzar les resistències a Europa, tot just quan es compliran, el 15 de setembre, 10 anys del Crash de Lehman Brothers, detonant de l’actual crisi sistèmica. Aquesta crisi-estafa marca l’inici del replantejament majoritari, per part de la societat, de l’actual model financer. Fet que ens condueix a buscar alternatives a les finances tradicionals i un nou model des dels col·lectius socials. Aquesta ha estat una campanya global assistida per AttAc-Europa, amb ajuda de Finance Watch i que neix amb la necessitat d’agrupar el major nombre possible de col·lectius per denunciar i plantejar alternatives al sistema econòmic i financer que ha estat el causant de la crisi. Per aquesta raó, en cadascun dels països, els membres d’AttAc han coordinat campanyes nacionals en cooperació amb col·lectius i moviments, representant els damnificats per l’actual sistema econòmic-financer.

A Barcelona, diverses plataformes i col·lectius s’han estat reunint des del mes de maig de 2018 per a preparar una jornada de debat i mobilització el 15 de setembre. Els interessants documents escrits que us oferim en aquesta publicació són el resultat de les deliberacions, prèvies a la jornada i durant la mateixa, dels diversos ponents i grups de treball constituïts per eixos d’activitat. Trobareu el manifest europeu que va iniciar la campanya. Del desenvolupament de la campanya i els actes a Barcelona hi figuren les ponències dels quatre especialistes convidats a la taula rodona que va iniciar la jornada i l’enllaç de les seves exposicions en vídeo; els textos dels 9 eixos temàtics; els textos llegits davant de les diverses entitats durant la manifestació de la tarda. Com a colofó de la publicació, a l’epíleg inserim un text que explica el desenvolupament d’un nou projecte en fase inicial, que es correspondria amb l’acció de diverses persones presents a la jornada del 15 S, per desenvolupar una de les estratègies d’acció social plantejades en l’assemblea i recollides en la seva resolució final. L’estratègia seria l’acció educativa des de la societat civil organitzada i la iniciativa concreta, que ja s’està planificant a data de la publicació d’aquest llibre, és la implementació d’una utes – Universitat per a la transformació ecològica i social.

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes