Proposta de resolució per a debat en assemblea de moviments socials a Barcelona dins de la campanya “10 anys de crisis. Prenguem el control de les finances:

 

 

PROPOSTA DE RESOLUCIÓ PER DEBATRE, MODIFICAR I SI ESCAU APROVAR PER L’ASSEMBLEA D’ENTITATS I MOVIMENTS SOCIALS DEL 15 DE SETEMBRE DE 2018, EN EL MARC DE LES ACCIONS A BARCELONA DE LA JORNADA INTERNACIONAL “10 ANYS DE CRISI ESFAFA. PRENGUEM EL CONTROL DE LES FINANCES”

 

TÍTOL:

Resolució per iniciar un camí, que d’ara en endavant, possibiliti espais col·lectius per profunditzar en l’acció social i solidària d’entitats i moviments socials catalans en la lluita contra la dictadura dels mercats financers i per recuperar les finances per a l’economia, les persones i el planeta.

 

Els col·lectius presents en aquesta assemblea, hem treballat en mesos previs el diagnòstic i les causes de la crisi, quan es compleixen 10 anys del seu inici, en els quals la vida de las persones, la desigualtat de gènere i la situació mediambiental del Planeta han sofert una considerable deteriorament fins a arribar a límits inacceptables i hem dit prou!

No estem disposades a consentir:

Que la classe treballadora, especialment les dones i joves, pateixin l’atur massiu i la pèrdua de drets, treballin en condicions precàries, mal pagades i insegures, mentre les desigualtats augmenten i el nombre de ultrarics es triplica, quan la plena ocupació amb treball digne és necessària i possible mitjançant el repartiment del treball i la riquesa, augmentant el salari mínim,  fent complir plenament la Renda Garantida de Ciutadania i derogant les contrareformes laborals.

Que sobre les dones es carregui la responsabilitat de sostenir les vides atacades i precaritzades, i de les que els poders públics es desresponsabilitzen , amb una càrrega global del treball no pagat i no reconegut i de la més absoluta explotació en el treball remunerat i un discurs conservador i antifeminista destinat a legitimar i ocultar aquest procés . Les violències patriarcals i els feminicidis.

Que l’escola pública esdevingui assistencialista per l’aplicació de polítiques que promouen la desinversió i afavoreixen a l’escola privada sostinguda amb fons públics i no pugui garantir infants i adolescents, o que l’educació superior esdevingui mercantilitzada i cada vegada més tecnològica i acrítica i a on es forma per la producció, però no pel pensament.

Que la nostra salut i els serveis socials que atenen a les persones siguin degradades i tractades com una mercaderia, convertint un dret  en un lucratiu i parasitari sector de negoci.

Que el dret a una pensió digne es degradi i es converteixi en una mercaderia financera que posi en risc la vida de la gent gran.

Que el nostre Planeta, amb l’excusa d’aquesta crisi estafa, continuï i aprofundeixi un model econòmic i social del qual deriven també altres problemes de producció i consum, cada vegada més globalitzats i que cal transformar urgentment si es vol evitar la crisi ecològica irreversible que ens aguaita.

Que els habitatges siguin una oportunitat de fer negoci, ja que es tornen un luxe per a la classe treballadora, deixant com única sortida a les classes populars l’ocupació o viure al carrer.

Que segueixin augmentant les desigualtats al món mentre una minoria poderosa maximitza els seus beneficis a costa d’una majoria empobrida exclosa dels recursos necessàries per viure i dels espais de poder i decisió.

Que siguin reprimits els processos migratoris, quan la gent fuig del seu lloc d’origen a causa de situacions de guerra, pobresa o malalties provocades per la gran bretxa mundial de la desigualtat i el neocolonialisme econòmic.

Per tot l’anterior, no podem consentir que les finances, necessàries per resoldre els problemes esmentats, estiguin orientades y regulades per la consecució del màxim benefici dels capitals i no per contribuir i procurar crear unes condicions habitables al planeta i de vida digna per a les persones. I tot això pel gran poder econòmic-financer, polític, mediàtic i cultural acumulat pel capital. Poder acumulat per despossessió dels quals haurien de ser els seus legítims dipositaris, els ciutadans i ciutadanes, els pobles i els seus representants.

 

Avui, els misèries polítiques i socials ens interroguen. La situació d’injustícia, desigualtat i falta de democràcia es greu. Polítics i ciutadania hem deixat que els grans capitals internacionals s’hagin apoderat de la nau i marquin el rumb polític. El rol dels governs s’ha reduït a la gestió del sistema per servir als interessos corporatius, de forma que es vulnera clarament el principi democràtic de sobirania popular. Les classes treballadores han patit no només un davallada dels seus drets socials, també han sofert un buidament cultural que els ha impedit identificar les causes de la precarització de les seves condicions de vida.

Sense consciència col·lectiva no pot haver-hi punt d’inflexió. Ha arribat el moment de dir prou! hem d’organitzar-nos per l’acció política i social col·lectiva. Hem d’organitzar les resistències per combatre la dictadura financera, per combatre al mateix temps als oligopolis econòmics i als seus servidors des de les institucions.  Però a l’hora hem d’auto-organitzar-nos per a construir alternatives econòmiques i socials a l’actual sistema.

És necessari emprendre el camí junts i juntes, solidàriament. Més enllà dels individualismes o interessos corporatius. La dominació del capitalisme financer sobre el conjunt social i la vida en el Planeta s’ha fet totalitària i els poders polítics majoritàriament no volen posar límits i controls i els que volen no tenen el suport social necessari. És una època en que la societat i especialment la part més conscient ha de organitzar-se per assumir l’acció social i política col·lectiva que mai s’hauria d’haver deixat exclusivament a mans dels seus representants.

A dia d’avui estem aquí, convocades en el marc d’una Jornada d’acció internacional, persones i representants d’un conjunt d’associacions i moviments socials que a Barcelona estem treballant, des de diferents sectors i/o perspectives, pel canvi social. Les persones que ens hem estat reunim en aquest procés per tal d’organitzar la campanya “10 anys de crisi, prenem el control de les finances” som molt conscients de la nostra fragmentació i feblesa per fer front al gran repte que suposa avui plantar cara als poders corporatiu-financers. Però al mateix temps també som conscients de la nostra força si totes ens unim en la consecució de l’objectiu col·lectiu de combatre les causes de que el capital s’hagi imposat de forma totalitària a la democràcia política i a la societat. Per això que volem sotmetre a la consideració, debat i aprovació en el seu cas, de l’assemblea, la present resolució que al mateix temps planteja als assistents aquí presents uns objectius i unes línies de treball per anar construint un projecte col·lectiu en la nostra lluita política, des de la vesant social, contra el capitalisme financer; però també des d’experiències d’autogestió alternativa. Hi ha alternatives i volem treballar-les a partir d’ara  conjuntament amb tots i totes vosaltres.

El grup d’entitats que hem plantejat aquesta assemblea proposem, a part de sotmetre a debat i aprovació aquesta resolució, les següents línies estratègiques de treball que afavoriran la confluència dels nostres col·lectius:

 

  • Educació-Formació crítica de la ciutadanía (“La educació es l’arma més poderosa que pots usar para canviar el Món” Nelson Mandela )
  • Treballar per aconseguir una confluència de moviments, construint una relació entre ells i avançar en la construcció d’un projecte comú antisistèmic alternatiu. (“Ja en el marc Europeu de 1967 Cornelius Castoriadis sentenciava en un epitafi al tancament de la revista “Socialisme o barbàrie” en dir: ” Una activitat revolucionària només tornarà si pot ser quan una re-construcció ideològica radical pugui tornar a trobar-se amb un moviment social real”
  • Agenda, comunicació i xarxes socials: Eines necessàries per confluir.
  • Continuar els canals comunicatius i de treball conjunt amb les organitzacions d’altres països europeus i del món que han format part de la Campanya internacional, explorant possibles sinèrgies entre les diverses accions que es puguin dur a terme davant els reptes globals comuns als quals ens enfrontem.

 

Per poder aconseguir aquestes fites proposem formar 4 grups de persones responsables, per impulsar i promoure en el temps 4 comissions de treball.

  • Comissió d’educació-Formació
  • Comissió de relacions i confluències entre entitats, moviments socials i persones.
  • Comissió de agenda, comunicació i xarxes socials.
  • Comissió de coordinació i de metodologies del procés assembleari.

 

Un primer encàrrec de l’assemblea per al conjunt de les comissions podria consistir en fer una publicació recopilatoria del procés assembleari que s’ha portat fins ara des-de fa mesos, amb tota la producció metodològica i documental aportada pel conjunts d’entitats participants i també les aportacions fetes en aquesta Jornada duran tot el matí.

 

 

15 de setembre a La Sedeta, lloc de tantes i tantes lluites del poble.

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes