Decreixement, reptes i dificultats

6 febrer 2018 | Categories: canvi climàtic, ecologia, filosofíes del canvi, Portada |

ATTAC Acordem inicia, amb aquest acte, un cicle d’activitats que es desenvoluparà al llarg del primer semestre de 2018 en diverses jornades. Aquest cicle pretén convidar-vos a reflexionar sobre el nostre existir a un planeta finit, cada vegada més superpoblat i espoliat per un consum irresponsable i una tecnologia invasiva. Un planeta on el mediambient, els escassos recursos naturals i la biodiversitat es ressenten a diari i on la comunitat científica y el clima estan alçant diàriament la veu per enviar senyals d’alarma.

En el transcurs del cicle debatrem sobre l’actual marc econòmic depredador, injust, insostenible i al servei d’uns pocs. Sobre el creixement econòmic irracional, posant-lo en dubte i suggerint un canvi de paradigma necessari, que inclogui un ús responsable dels recursos naturals, a més a més de la transició energètica cap a les energies netes i una mobilitat sostenible. Sobre la sobirania alimentària il’agricultura de proximitat, i finalment sobre formes de finançament ètiques i solidàries.

Al mateix temps debatrem sobre la transformació necessària del “Homo economicus” al“Homo conciens” i de com de necessari és, no només canviar col·lectivament el paradigma econòmic, sinó també fer individualment un ús responsable dels recursos canviant els nostres hàbits de vida i consum.

A la Jornada del dia 14 de febrer parlarem d’una nova orientació econòmica, el decreixement, que qüestiona el creixement econòmic com a forma d’obtenir benestar i qualitat de vida. També s’abordaran els reptes que ens planteja l’esgotament dels recursos energètics fòssils o les alternatives a l’agricultura extensiva i l’agroindústria. Esperem la vostra assistència i participació.

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes