Els governs europeus han d’actuar i revertir la prohibició de l’OMC – Comunicat de la Xarxa Europea d’Attac

Nick Dearden - Portaveu de Global Justice Now (Foto: http://www.eldisenso.com/)

Nick Dearden – Portaveu de Global Justice Now

La Xarxa Europea d’Attac condemna la decisió a última hora de prohibir l’entrada a la cimera de l’OMC a dotzenes d’experts/es de la societat civil i activistes. La decisió, aparentment exercida pel govern d’Argentina sense donar explicacions, no té precedents en la història recent de l’OMC.

A observadors/es de tot el món se’ls han retirat les seves acreditacions aprovades prèviament. Molts grups europeus es troben entre ells, incloent-hi Global Justice Now, Transnational Institute i 11.11.11. Alts càrrecs de l’OMC han dit que no saben la raó de la decisió, tot i haver sol·licitat informació repetides vegades al Govern argentí. Moltes d’aquestes organitzacions han participat en les cimeres des de que es va fundar l’OMC.

Que a l’OMC o als governs amfitrions se’ls permeti escollir quins/es representants de la societat civil poden atendre l’OMC és una burla a la nostra independència i habilitat per fer l’OMC i els seus governs responsables. Evita el debat públic, la discussió i l’objecció. I deixa als/les activistes al país amfitrió més vulnerables en el seu treball de qüestionar als seus governs i a la mateixa OMC. L’OMC ha de desenvolupar urgentment un mecanisme per assegurar la representació independent de representants de la societat civil.

Demanem als/a les parlamentaris/es europeus/ees impugnar completament aquesta decisió. Demanem a l’Argentina revertir la decisió d’aquestes exclusions. Demanem a l’OMC i el G20 reconsiderar urgentment la seva decisió de realitzar les seves cimeres futures a Buenos Aires, fins que el govern hagi revertit i explicat la seva decisió.

Attac Àustria

Attac França

Attac Alemanya

Attac Hongria

Attac Irlanda

Attac Espanya

Global Justice Now (Attac RU)

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes