El tractat sobre les empreses transnacionals i els drets humans entra en el “mode de negociació”

17 novembre 2017 | Categories: altermundisme, campanyes, governança global, Internacional, Portada |

Transnational Institute

08 de novembre de 2017

La consecució d’un tractat sobre les empreses transnacionals (TNC) i els drets humans es va apropar a l’última reunió del grup de treball de les Nacions Unides sobre drets humans i empreses transnacionals, tot i els reptes de la UE i els EUA.

Més de 100 estats i més de 200 representants de moviments socials, sindicats i organitzacions de la societat civil van estar a l’ONU a Ginebra, durant la tercera sessió del grup de treball intergovernamental de les Nacions Unides sobre empreses transnacionals i altres empreses comercials respecte dels drets humans, del 23 al 27 d’octubre de 2017. La presència dels diputats de més de 20 països i del Parlament Europeu, així com de més de 700 organitzacions de la societat civil, han indicat un fort suport públic al procés.

Al final d’una setmana intensa i inspiradora, les recomanacions de cloenda del President-Relator del grup de treball, l’ambaixador Guillaume Long, representant permanent de l’Equador a Ginebra, es van comprometre amb un full de ruta per al procés de negociació de la quarta sessió de grup de treball.

El Projecte d’Informe i Conclusions va ser aprovat per consens i es presentarà per a la seva aprovació definitiva al  Consell de Drets Humans de les Nacions Unides (UNHRC) el març de 2018. A més, es va acordar que el document d’Elements cap a un Tractat proposat per l’Equador en aquesta tercera sessió es manté obert per a més comentaris fins al final de febrer i després, juntament amb els resultats de les sessions de 2015 i 2016, constituiran la base per desenvolupar el projecte de tractat zero per a la quarta sessió de grup de treball el 2018.

TNI va estar present a Ginebra com a membre actiu de la Campanya Mundial per Recuperar la Sobirania dels Pobles, Desmuntar el Poder Corporatiu i Aturar la Impunitat. La Campanya és una resposta estructural global de les persones a un poder corporatiu irresponsable, que facilita el diàleg, l’estratègia i l’intercanvi d’informació i experiències, i que actua com a espai per a la visibilitat de la resistència i l’aprofundiment de la solidaritat i el suport a les lluites contra les empreses transnacionals (TNC).

TNI també és membre fundador de la Aliança del Tractat, una coalició mundial de 900 organitzacions de la societat civil que donen suport a la creació del Tractat Vinculant de les Nacions Unides.
   
Text original a https://www.tni.org/es/node/23765

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes