Segona Jornada sobre la UE. “Unió Europea a la cruïlla. Refugi i migració”

A les 9’30 h es farà la presentació a càrrec dels organitzadors de la Jornada
 
A les 10 i fins les 12 h tenim un panel de multientrevista ” Veus que trenquen murs” serà a partir de testimonis de sis persones migrants  ( Betty Puerto, Carmen Juares, Gheorghe Berchesan, Badia Araissi, Zaki Alrifai i Roland Fosso)  de diversos llocs(Síria, Romania, Colòmbia, Hondures, el Marroc, Camerun) pretenem mitjançant aquest panell fer explícit un relat migratori a partir de testimonis valuosos. Per conduïr-lo i dinamitzar-lo comptem amb la direcció experta de Gabriela Poblet.
 
A les 12h descans.
A les 12’30 h comença la taula rodona ” La Europa fortalesa. Alternatives” amb tres ponents experts, des de diversos àmbits, en el fenòmen migratori:
Andreu Domingo ens parlarà de diverses dades sociològiques de la migració en Europa, tot fent un anàlisi crític de la utilització de la demografia. Contextualitzant el colapse de l’asil com un producte de la política migratòria sorgida precisament de Schengen, és a dir com a conseqüència de Schengen i no com amenaça a Schengen. Finalment farà una crítica a la utilització de les emocions com argument mobilitzador.
Alba Cuevas ens parlarà de Catalunya com terra d’acollida (Les restriccions, la discriminació i el racisme: Europa Fortalesa. Incompliment de la pròpia legislació i sobre el Racisme institucional)
De CATALUNYA com DIVERSITAT,  no com IGUALTAT de drets ni oportunitats (Causes i conseqüències. Negació històrica de la diferència. Situacions de racisme a Catalunya. La invisibilització del racisme. No identificar el racisme és el principal problema per combatre’l.  La diversitat una riquesa, el racisme una vulneració de drets)
Carlos Jiménez Villarejo ens parlarà del Tractat de la vergonya entre la UE y Turquía contra el refugiats. Dels fonaments humanitaris i jurídics, del recurs presentat al Tribunal de Justícia de la Unió Europea per part d’associacions i juristes entre els quals es troba ell mateix i que ha tingut una part molt destacada en la seva redacció. Aquest ja ha estat admès a tràmit i parlarà de l’estat actual de la qüestió.
A les 14’30 h. Presentació amb pica-pica de l’exposició fotogràfica “La Tierra sin tierra”. d’Ignacio Tudela, Judit Domingo i Lara Monrosi
Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes