III Marxa per una Catalunya sense atur, precarietat, pobresa i desigualtat

15 juliol 2015 | Categories: Portada |

marxa-atur1

QUATRE DIES MARXANT SOTA EL SOL I AMB EL VENT DEL CANVI A FAVOR

Milers de persones han participat al llarg del recorregut de la III Marxa contra l’atur, la precarietat, la pobresa i desigualtat, en un ambient reivindicatiu i de fraternitat, així com en els diversos actes de presentació organitzats a Vilanova i la Geltrú, Prat de Llobregat, Barcelona, ​​Terrassa, Santa Coloma Gramenet, etc.

La marxa va començar el 6 de juliol a les 9 hores a la Plaça de la Vila de Badalona i va finalitzar davant del Parlament el 9 de juliol a les 19 hores.

Al llarg de quatre dies, caminant sota un sol implacable, les nombroses persones que van participar en la marxa amb desenes de banderes representatives de l’àmplia pluralitat d’entitats i organitzacions que la van recolzar, i de nombroses pancartes de col·lectius i campanyes com la setmana de 30 hores, van passar per Badalona, ​​Santa Coloma de Gramenet, Montcada i Reixach, Granollers, Ripollet, Cerdanyola, Badia del Vallès, Barberà, Sabadell, Terrassa, Rubí, SEAT Martorell, Abrera, Sant Vicenç dels Horts, l’Hospitalet de Llobregat, fins arribar a Barcelona.

A l’entrada de les ciutats grups nombrosos de persones es concentraven per rebre i acompanyar la marxa, gent de la Coordinadora d’assemblees de treballadors / es en atur de Catalunya, de la Marea pensionista, de la PAH, dels diversos sindicats, iaioflautes, gent del moviment veïnal i del ric teixit associatiu de Catalunya, i de les organitzacions polítiques que donaven suport a la marxa. Les pancartes penjaven als carrers i places de les ciutats convocant i saludant la marxa.

En tots els ajuntaments pels quals va passar la marxa es van realitzar concentracions de suport per a lliurar la carta reivindicativa i explicar els seus objectius. En alguns ajuntaments aquest acte es va realitzar a la sala de plens municipal, o sales habilitades a l’efecte, en altres es va realitzar a l’entrada a l’ajuntament davant de les persones concentrades. En general l’actitud de les alcaldesses i alcaldes i de les representacions municipals va superar la mera cortesia protocol·lària, i van declarar sintonitzar amb els objectius de la carta reivindicativa i la seva disposició a aplicar-los en el marc de les seves competències, o bé elevar mocions en suport de aquests objectius cap a les institucions de la Generalitat i de l’Estat espanyol.

El vent del canvi havia entrat amb diversa intensitat en els ajuntaments, se sentia, es respirava, especialment per aquells que havien participat en anteriors marxes com la II Marxa a l’octubre de 2010. Molts alcaldes i alcaldesses ens esperaven a la plaça, o venien a rebre’ns a l’entrada de la ciutat o ens acompanyaven fins a sortir del municipi.

A totes les representacions municipals se’ls va agrair la seva actitud de compromís i se’ls va convidar a trucar a la ciutadania i els moviments socials quan necessitin del seu suport enfront de l’oposició i boicot dels poders econòmics i de la dreta conservadora, però també se’ls va recordar que en cas de flaquejar i no complir amb el programa i els compromisos favorables a la majoria social, el poble acudirà a la plaça per exigir el seu compliment i les responsabilitats pertinents.

La marxa no es va limitar a caminar o concentrar-se davant dels ajuntaments, es van difondre a mà milers de diaris de la marxa, es van realitzar actes reivindicatius davant de les oficines del BBVA per protestar contra els desnonaments, es va protestar contra la privatització de l’aigua en algunes localitats i es va reivindicar la seva remunicipalització, es va reivindicar el caràcter públic dels hospitals en defensa de la salut. També es van realitzar actes informatius a les places i locals dels pobles.

El primer dia a la plaça de la “Porxada” de Granollers es va representar l’obra de teatre “amb l’aigua al coll” pel col·lectiu de persones en atur d’Olot, una magnífica obra pel seu testimoni i pedagogia, que va alegrar i va refrescar els ànims després d’un dia de marxa sota un sol tòrrid que ens va fer trobar a faltar l’ombra dels arbres absents a la ribera del Besòs.

La marxa que va discórrer amb gran precisió no hagués estat possible sense la col·laboració de molta gent solidària, també d’alguns ajuntaments, que van facilitar avituallament d’aigua, que van preparar els esmorzars, dinars i sopars populars, o van facilitar transport públic.

Finalment la marxa va entrar a Barcelona i després de gaudir de l’acollida a Can Batlló, va reposar les seves forces al Parc de l’Espanya Industrial i al Casinet d’Hostafranchs, per reprendre a les 15:30 hores la marxa fins a la Plaça de Sant Jaume, on la nova alcaldessa Ada Colau, acompanyat pel primer tinent d’alcalde Gerardo Pisarello, i altres representants municipals van rebre a la marxa en un saló de l’ajuntament on se li va lliurar i va explicar la Carta reivindicativa, per a continuació baixar a la plaça de Sant Jaume i expressar el seu compromís davant les persones concentrades.

 A continuació la marxa es va dirigir al Parlament on va arribar sobre les 19 hores. Sengles delegacions es van entrevistar amb Anna Simó en absència de la presidenta, i amb els grups parlamentaris, a tots ells se’ls va fer entrega de la Carta reivindicativa i es va detallar el seu contingut.

La resposta dels grups parlamentaris presents, amb les absències justificades del representant del PP i de la CUP, va oscil·lar entre el ple suport als objectius de la Carta que va expressar la representant d’ICV-EUiA, les manifestacions de desacord de les representacions de CiU i Ciutadans amb la majoria d’objectius de la Carta reivindicativa, i les posicions més diverses i matisades de les representacions d’ERC i PSC, suport de tots dos a la proposta de llei d’emergència habitacional ia la la petició de derogació de la reforma laboral, suport d’ERC a les mocions de rebuig al TTIP, reserves o distàncies amb la resta de reivindicacions.

A diferència del vent de canvi que percebem en els ajuntaments, al Parlament es va trobar a faltar tan sols una lleugera brisa. En conclusió cal seguir mobilitzats perquè el vent del canvi abast de ple al Parlament.

Per defensar l’aprovació “sense retallades” de les propostes de llei de Renda Garantida de Ciutadania i d’Emergència habitacional i pobresa energètica es va anunciar, a la sortida de l’entrevista amb els grups parlamentaris, la convocatòria d’una concentració el dimecres 22 de juliol a les 18 hores a l’entrada del Parlament de Catalunya.

Finalment expressem el nostre agraïment a totes les persones que han participat en la marxa i han col·laborat en el seu èxit, a les persones, entitats i organitzacions que han donat suport a la marxa, i han facilitat amb les seves aportacions seu autofinançament:

Coordinadora d’assemblees de treballadors/es en atur de Catalunya, Assemblea de Barcelona, ​​La Marina-Zona Franca, Badalona, ​​Badia del Vallès, Cerdanyola-Ripollet, Marea bàsica, Montcada, Aturats Vallès, Granollers, Prat de Llobregat, Rubí, Associació d ‘aturats Sant Boi, Santa Coloma de Gramenet, Sant Vicençs dels Horts, Terrassa, Vilanova i la Geltrú; APE, As. Drets Socials, ECAS, Campanya per la setmana laboral de 30 hores, Col.legi Oficial Treball Social, Comissió Promotora ILP Renda garantida de Ciutadania, DEMPEUS, Fòrum d’alternatives a l’atur, pobresa i desigualtat, Iaioflautes, Marea Pensionista, Marxes Dignitat, PAH; CCOO, CO.BAS, FESIM-CGT, IAC, UGT; ANC, ACP, Ateneu Zona Franca-La Marina l’engranatge, Associació Frida Kahlo Prat de Llobregat, ATTAC-Acordem, CONFAVC, FAVB, Front Cívic, Secretariat Entitats de Sants, Hostafrancs i la BordetaXsuc-Socialisme21; Comunistes Cat., Barcelona en Comú, CUP, EUiA, ICV, PODEM, Procés Constituent, PSC, PSUC-Viu, Recortes Cero.

Barcelona 14 de juliol 2015

Comunicat III Marxa

Nota: Adjuntem carta reivindicativa presentada als ajuntaments i al Parlament de Catalunya

https://www.youtube.com/watch?v=t6CZ3MsszbU&feature=youtu.be

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes