Carta pública al Parlament de Catalunya i al Govern de la Generalitat

P1040384

ÉS URGENT APROVAR LA LLEI DE LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA!

Estem indignats davant l’actitud obstruccionista de la majoria conservadora del Parlament de Catalunya en la tramitació de la proposició de Llei de la Renda Garantida de Ciutadania.

Quan la pobresa s’estén i s’enquista per tots els racons de Catalunya i la desigualtat augmenta fins a cotes intolerables -on l’1% de la població concentra més riquesa que el 70% més pobre segons denuncia Intermón Oxfam- el Govern de la Generalitat segueix governant per els interessos dels més rics i dóna l’esquena a les persones i famílies més necessitades i vulnerables.

El President de la Generalitat Sr. Artur Mas, a través dels representants de CiU en la Comissió de Benestar, família i immigració, ha impedit a través de tàctiques dilatòries que la proposició de llei per una Renda Garantida de Ciutadania presentada al Ple del Parlament el 26 de març hagi estat aprovada fins a la data, tot i que es va tramitar per la via d’urgència i de l’aprovació unànime pel mateix Parlament el passat 27 de novembre de una moció que instava a garantir el caràcter urgent i sense més retards d’aquesta Llei.

No obstant això el govern d’Artur Mas ha incomplert aquesta moció quan ha sol·licitat a la Mesa del Parlament la tramitació pel procediment d’urgència extraordinària de 9 lleis sense que entre elles figuri la proposició de llei de la Renda Garantida de Ciutadania.

L’aprovació i aplicació d’aquesta llei permetria la superació de la pobresa a Catalunya i la redistribució de riquesa que comporta seria un pas important per reduir la desigualtat.

La insensibilitat social de l’actual govern es posa de manifest en el “oblit” de la cohesió social en el seu pla per crear estructures d’estat a Catalunya, i en la presentació dels nous pressupostos on la partida contra la pobresa i per la inclusió social és notablement insuficient …

Les persones sotasignants exigim al Govern de la Generalitat i al Parlament de Catalunya un gir de 180 graus en les polítiques socials, mitjançant l’aprovació de la proposició de Llei de la Renda Garantida de Ciutadania abans de la finalització de l’actual legislatura.

El futur de Catalunya és inseparable dels avenços en la cohesió social, la plena ocupació en condicions dignes, la garantia de serveis públics de qualitat, el respecte al dret a l’habitatge, la qual cosa és possible a través de polítiques de redistribució de la riquesa, i trencant amb les polítiques suïcides d’ajust i austeritat.

No és hora de paraules sinó de fets. Fem una crida a les persones, entitats socials, cíviques i polítiques a mobilitzar-se i emprendre iniciatives d’acció per fer realitat l’aprovació de la Llei de la Renda Garantida de Ciutadania a l’actual legislatura.

PER UNA CATALUNYA SENSE POBRESA, ATUR I DESIGUALTAT
Signants:
Joaquim Albareda Salvado, Josep María Alvarez Suarez, Miguel Arenas Gómez, Pepe Baena Iniesta, Antonio Barbará Molina, Enric Bastardes Porcel, Josep Bel Gallart, Pere Bosch i Cuenca, Jordi Arcarons Bullich, Francesc Baltasar i Albesa, Albert Batiste Triadò, Josep Manuel Berenguer Alarcón, Luis Blanco Maldonado, Joan Botella Corral, Jordi Borja Sebastià, Jaume Botey Vallés, Paco Cabezas Palomero, Maximiliano Calero Cabeza, Dolors Camats i Luis, Àngel Campabadal Sole, Miguel Candel Sanmartin, Rosa Cañadell Pascual, Nuria Carrera i Comes, Alex Castillo Navarro, Aritz Cirbián Casado, Ada Colau Ballano, Laura Colls Agudo, Dolors Comas d’Argemir, Maria Comín i Oliveres, David Companyon i Costa, Teresa Crespo Julià, Rosa María Chía Ballester, Luis Diaz Gomez, Albert Escofet Sanchez, María Neus Escofet, Carmen Espinosa Antón, Ramón Espuny Solé, Cristina Faciaben, Pedro Fernández Herrero, David Fernández i Ramos, Daniel Font i Cardona, Josep Fontana Lázaro, Teresa Forcades i Vila, Ramón Franquesa Artés, Antonio Fuertes Esteban, Gemma Galdon Clavell, Joan Carles Gallego i Herrera, Marga García Canela, Juan Berchmans Garrido Pérez, Nuria Garrido Mena, Josep María Gasch Riudor, Paco Gea Villen, Jordi Giró Castañer, Joan Godayol Colom, Ana González, José Antonio González Espada, Itziar González Virós, Joan Antoni Gonzàlez i Serret, Eva Granados Galiano, Joan Herrera i Torres, Jennifer Jiménez Quintana, Jesús Jiménez Colás, Rocío Jimenez Ferreiro, Gemma Lienas i Massot, Salvador López Arnal, Cristina López Detomasi, Carlos Macías, Big Mama Montse, Patrizia Manzo Apice, Carmen Laura Marino Avellà, Laura Massana i Mas, Agustín Mataró Soto, Joan Mate Panzano, Joan Mena Arca, Joan Mestres Giménez, Albert Miralles Güell, Neus Molina Moreno, Anna Monjo Omedes, Pau Monterde, Juan Montero Ruiz, Mª Luisa Montijano Rodriguez, Sara Moreno Colom, Carme Murias Bustelo, Manuel Navarro Castillo, Vicenç Navarro López, Juan Josep Nuet i Pujals, María Olivares i Usac, Arcadi Oliveres i Boadella, Roger Ortega Lluelles, Albert Pallás, Pilar Paz Sierra, Laura Pelai Bargalló, Victòria Peña Carulla, Natali Pimentel, Gerardo Pisarello Prados, Lluis Rabell, Daniel Raventós Panyella, Albert Recio Andreu, Diego Jesús Rejón Bayo, Montserrat Ribas Olmo, Ricardo Ripoll Villanueva, Clara Rivas Sugrañes, Pepe Rodado León, Javier Rodas Ortuño, Damián Romero Gomez, Juanjo Salbia Asensio, Domiciano Sandoval Valbuena, Clara Santamaría Jordana, Joaquim Sempere Carreras, Vicente Serrano Lobato, Míriem Solsona Pobes, Joan Tardà i Coma, Diosdado Toledano González, Angels Tomàs Gonzalo, Jordi Trujillo Agulló, Gemma Ubasart González, Isabel Vallet i Sànchez, Lorena Vicioso, Mercedes Vidal Lago, Eulàlia Vintró Castells.

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes