Manifest Marxa de la dignitat 21J

feuia_5399

Després de 7 anys de crisi i d’aplicacions de polítiques neoliberals que socialitzen les pèrdues i privatitzen els beneficis la situació demana una resposta col·lectiva de la classe treballadora, de la ciutadania en general i de tots i cadascun dels pobles. Les mobilitzacions socials estan començant a minar el bipartdisme i fins hi tot la institució monàrquica.

Els governs dinàstics del PPSOE o el de CiU amb el suport d’ERC, en el nostre cas, segueixen l’agenda neoliberal de la Troika(l’FMI, la UE i el BCE). Així el rescat bancari ha suposat l’adquisició d’un gran deute il·legítim amb el BCE i la banca alemanya i francesa. Aquest deute no és dels pobles i per tant és inacceptable que es desmantelli la sanitat pública i l’ensenyament públics, la llei de dependència i de tot el conjunt de les serveis socials.

Les successives reformes laborals han incrementat l’atur (més de 800,000 a Catalunya) i precarietat, en forma reduccions de salaris i subcontractació . Unes 90.000 famílies només a Catalunya no tenen cap tipus d’ingrés. A banda l’abaratiment dels acomiadaments, la desregulació de la negociació col·lectiva, la repressió sindical intenten generar un ambient de por i desmobilització als llocs de feina.

Tot i així, RESISTIM el 22M vam omplir Madrid amb 2 milions  al crit de Pa, Treball Sostre i Dignitat . Hem entès que la lluita ha de ser continuada, i per això el 30 d’abril vam ocupar més de 400 oficines de l’INEM (a Catalunya SOC) Avui 21 de Juny ens mobilitzem i ho tornarem a fer capa a la tardor. Caminant cap a una vaga general, social i popular per tombar els governs de la Troika.

Les marxes de la dignitat neixen per colpejar juntes des de la diversitat. Unides som molt més fortes, la gent de Panrico amb el seu exemple de 8 mesos de vaga, la victòria de TV3 evitant l’externalització dels serveis, les lluites d’Alstom, de Cosmocaixa, D’HP, de Grober, de TMB de la gent d’educació, de sanitat, de serveis socials, de las PAH, del moviment feminista,  dels aturats i aturades, de les persones immigrants i del moviment antifeixista i de tants i tants d’altres que un dia si i un altre també avant posen l’esperança i la solidaritat a la por i l’egoisme que ens volem imposar.

Sabem que no serà fàcil, però hem viscut victòries com la de Gamonal, o la de les vagues de les escombraries de Madrid i Alacant o la de la marea blanca contra la privatització dels hospitals a Madrid, la prohibició de les bales de goma i la dimissió de Manel Prat (Juan Andrés ni oblit ni perdó) i hem de perseverar.

Els diferents governs opten per la criminilatizació i la repressió, ara més que mai volem dir ben alt que si ens toquen a una ens toquen  a totes, des de Can Vies, a Ofelia, de les illes a Sestao, passant per Gamonal i arribant a la Utopia. Ni uns pas enrere.

Rodejarem la generalitat perquè ja no ens alimenten les promeses d’uns govern  que es ven Catalunya en forma de prospeccions petrolieres o BCNworld, que vol desmantellar els sistemes públics (que amb els seus defectes) han garantit els drets a la sanitat i l’educació.

Exigim la convocatòria de la consulta del 9 de Novembre per a que el poble català pugui autodeterminar-se però també deixem clar que la democràcia és molt més que un vot cada quatre anys i que el poble català té el dret decidir sobre l’energia, l’educació, l’habitatge, la sanitat, el model agrícola i sobre tots els aspectes que consideri oportú.

També diem clarament que la monarquia hereva de franco, amiga de les multinacionals i corcada per la corrupció, ha d’acabar-se i que la república ha d’arribar de la mà d’un referèndum. No podem permtre que la majoria absoluta agonitzant de PPSOE imposi un nou monarca amb a corre-cuita!

L’actual constitució ja no s’aguanta per enlloc i s’ha d’obrir un procés constituent que incorpori els anhels de democràcia, benestar, justícia social i llibertats dels pobles. Felip VI no serà rei!

Exigim la desobediència a la LOMQE i al seu model educatiu, la defensa de la immersió lingüística impossible amb les retallades i l’increment de ràtios.

Diem ben clar que som  internacionalistes i que donem suport a totes les lluites contra l’explotació i l’opressió ja sigui a Síria, Egipte, Palestina o el Brasil on amb l’excusa del futbol s‘està expulsanta milers de persones de les seves llars.

La MARXA DE LA DIGNITAT vol recollir totes i cadascuna de les reivindicacions i lluites del nostre país i, per tal d’aconseguir-ho, ens plantegem articular un moviment col·lectiu i amb continuïtat que defensi amb contundència els següents objectius:

  •  Dir NO al pagament d’un deute il·legítim, enfrontant-nos a la banca europea (BCE, UE)
  • Acabar amb l’atur, la precarietat mitjançant el repartiment del treball i la riquesa.
  • Retirada immediata de totes i cadascuna de les retallades com també de les reformes laborals.
  • Garantir feina, educació, sanitat, aliment, l’habitatge i les pensions dignes per a totes les persones sigui quina sigui la seva procedència. Així com també una renda garantida de ciutadania.
  • Combatre la repressió, la impunitat i els abusos policials.
  • Rebutjar les polítiques patriarcals que humilien la dona trepitjant els seus drets com el de decidir sobre el seu propi cos. Diem NO a la contrareforma de la lli de l’avortament d’en Gallardón.
  • Exigir la dimissió del govern del PP, el de CiU; els governs fidels a la Troika. Que se’n vagin TOTS!
  • Garantir l’exercici del dret a decidir de tots els pobles.

PA, TREBALL, SOSTRE I DIGNITAT PER A TOTS I TOTES! LA LLUITA I LA MOBILITZACIÓ ACABEN DONANT EL SEU FRUIT!

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes