Manifest de desBanka. Front ciutadà contra el poder financer

logo_desbanka_1500

 

 

Les finances són una eina fonamental de qualsevol economia moderna, però poden estar al servei d’una economia social i ambiental o bé, com és el cas actualment, al servei del lucre d’uns pocs.

Avui el poder financer capitalista imposa a nivell estatal i mundial polítiques neoliberals que estan portant cap a la liquidació del sector públic, de l´estat social i del medi ambient.

Qualsevol reivindicació de més justícia social o ambiental, democràcia i pau té al centre de la seva activitat la lluita contra el poder financer.

 

desBanka vol ser un espai de trobada de totes aquelles persones que:

 • lluiten contra qui fa negoci i especula amb el medi ambient, les armes, l’habitatge o els aliments.
 • volen acabar amb l’especulació financera i els paradisos fiscals.
 • qüestionen la legalitat i la legitimitat del deute.
 • reivindiquen una banca pública o promouen la banca i les finances socials, ètiques i solidàries.
 • s’oposen a les pràctiques fraudulentes o abusives, com les preferents o els swaps.
 • pateixen les conseqüències de la crisi financera.

Som la immensa majoria, però només ajuntant-nos podrem aconseguir imposar-nos a la minoria que, amb el control  dels mitjans de comunicació i la subordinació de governs i cúpules de les forces polítiques majoritàries, domina l’economia mundial.

 

Us convidem a construir un ampli front contra el poder financer i lluitar com a ciutadanes i ciutadans:

 • Exigir responsabilitats a gestors, reguladors, auditors, taxadors, agències de qualificació i a tothom qui des de càrrecs de responsabilitat política hagi contribuït a convertir el deute privat en deute públic.
 • Exigir l’impagament del deute il·legítim i odiós, tot recolzant el treball que duu a terme la Plataforma Auditoria Ciutadana del Deute.
 • Oposar-nos a l’existència del banc dolent, destinat a assumir les pèrdues privades dels bancs que han rebut ajuts públics.
 • Exigir una nova regulació bancària que acabi amb abusos, vendes fraudulentes i antiètiques, així com amb la inversió en la indústria d’armament i amb l’especulació sobre aliments, recursos naturals, medi ambient i deute públic.
 • Canviar la injusta llei hipotecària assumint la ILP presentada per la PAH i les seves reivindicacions.
 • Posar fi a l’existència de sucursals i filials dels grups bancaris als paradisos fiscals que fan possible l’evasió i el frau fiscal, així com el rentat de diners de procedència delictiva i criminal.
 • Combatre l’especulació a curt termini majoritàriament efectuada des de paradisos fiscals, que suposen enormes beneficis per als especuladors i creen inestabilitat i crisi.
 • Acabar amb les retribucions milionàries i bonificacions per als consells bancaris i els executius, que representen un model de negoci i enriquiment a curt termini i castiguen les inversions productives i una economia basada en el bé comú.

 

I reivindiquem:

 • La constitució d’una banca pública, ètica i amb control social, que tingui com objectiu desenvolupar polítiques actives d’ocupació, benestar i redistribució.

Els serveis financers haurien de constituir un bé públic i un dret social, des de la perspectiva d’una economia del bé comú.

 • La promoció social de valors ètics, socials i solidaris a la resta del sistema bancari.

 

  ¡JUNTES PODEM!

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

 • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes