Els de cafè amb llet condemnats per destapar les corrupteles en la sanitat catalana

27 octubre 2012 | Categories: Catalunya, Democràcia, denúncia, Portada, Sanitat |

Albert Batiste Triadó – ATTAC Acordem

La primera sentència dels tribunals sobre els escàndols i corrupteles en la sanitat concertada catalana (que hem explicat en diverses entrades anteriors d’aquesta web), no ha recaigut sobre els sospitosos de corrupció, si no sobre els que l’han investigat i denunciat.

En efecte, aquesta setmana s’ha resolt el procediment contra els periodistes de la revista de Girona “Cafè amb llet” Albano Dante i Marta Sibina, emprès per Josep Maria Via –que ha ocupat diversos alts càrrecs en la sanitat pública i concertada- per suposada vulneració del seu honor al acusar-lo de que formava part d’un grup de gestors que s’han enriquit a costa d’enfonsar la sanitat catalana.

La sentència condemna als periodistes a 10.000 euros de multa i obliga a suprimir de la web el video “La major estafa de la història de Catalunya” en el que es conté la suposada vulneración de l’honor.

Albano Dante i Marta Sibina basaven les seves acusacions en la rigorosa investigación que van fer sobre la gestió de l’entitat Corporació Salut Maresme-La Selva, que gestiona els hospitals de Blanes i Calella, en la que van detectar tractes de favor o desviament de diners públics no justificats cap a les empreses privades d’un grup de gestors de l’esmentada corporación entre els que s´hi trobaven Ramón Bagó, Carles Manté i Josep Mª Via. En el cas dels dos primers, les sospites han donat lloc a procediments judicials en els que es troben acusats. En el cas de Via no hi ha cap procediment judicial, i seguramente per això ha estat el que ha impulsat la demanda contra els periodistes que finalment s’ha resolt de manera desfavorable per a ells.

El respecte a les resolucions judicials no ens ha d’impedir de dir que trobem que alguns jutges son molt diligents a l’hora de defensar els poderosos de suposades ofenses a l’honor, i molt lents per a jutjar-los i castigar-los quan son sospitosos de robar els diners públics (vegi’s si no el cas Millet). I que la condemna als periodistes de Cafè amb Llet representa un atemptat a la llibertat d’expressió.

Volem mostrar la nostra solidaritat amb la Marta i l’Albano, els hi donem ànims,  i reivindiquem el dret de denunciar la corrupción dels poderosos per part del periodisme i les associacions ciutadanes, d’una manera fonamentada i rigorosa com ho fan ells, com un el.lement fonamental d’una autèntica democràcia.

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes