Manifest ciutadà davant la crisi del sistema financer

3 juny 2012 | Categories: 15M, crisi, denúncia, manifest, mobilitzacions, Portada |

La societat indignada exigeix que els culpables siguin castigats

Perquè culpables són els que, des del poder polític i econòmic, ens han portat a la crítica situació actual d’atur i devaluació democràtica i social, amb una degradació substancial de l’Estat de dret.

Perquè mentre una minoria ha anat acumulant riquesa de forma obscena, la majoria de ciutadans d’aquest país han vist empitjorar la seva situació, molts fins l’extrema pobresa.

Perquè en aquest país els polítics, majoritàriament i excepte honroses excepcions, en comptes de fer-se ressò de la justa indignació ciutadana, com seria el seu deure davant un clam general que exigeix ​​responsabilitats en la generació de la crisi del deute; romanen passius mentre tornen a salvar les entitats financeres responsables amb els diners de l’Estat, és a dir, de tota la ciutadania.

Perquè la ciutadania està farta de polítics corruptes o acomodats en els seus escons, que defensen els interessos dels seus partits i de les grans empreses i grans bancs, furtant contínuament la democràcia en aquest país als seus ciutadans.

Perquè perseguir els culpables del delicte és propi d’un estat democràtic, que ha d’igualar a tots davant la llei. El que està succeint en els últims temps a Espanya, només té parangó en països d’escassa qualitat democràtica, que a poc a poc van lliscant cap tiranies camuflades sota un formalisme democràtic però amb pilars en ruïnes.

Perquè la desafecció dels ciutadans davant els assumptes comuns és cada vegada major, donat el pèrfid i nefast exemple que des de les institucions polítiques, econòmiques o de la judicatura fan els qui, per ocupar llocs de responsabilitat, haurien de mantenir-se justos i incorruptibles.

Perquè mentre no es renti la brutícia que les elits d’aquest país han deixat adherida a la nostra història més recent, serà impossible tornar a despertar la motivació ciutadana que torni a regenerar la vida social.

Perquè els pobles tenen dret a exigir càstig als que deterioren la vida i la convivència i si no es dóna, a rebel · lar contra els qui exerceixen el mal govern.

Som molts els afectats, els indignats per la falta de resposta dels poders públics davant els excessos comesos pels bancs, supervisors financers i polítics corruptes i irresponsables, això davant la complicitat d’un sistema judicial arbitrari i lliurat al poder polític i econòmic.

I som molts que davant la falta de lleial representació, respecte, i justícia sortirem als carrers fins aconseguir el que qualsevol democràcia ha d’assegurar al poble, justícia i dignitat!!

No, no ens representa un parlament irresponsable i d’esquena al poble, no ens desperten seguretat jutges arbitraris o injustos, quan no comprats. No ens representen perquè han lliurat el país al poder tirànic i cobdiciós de les institucions financeres internacionals i nacionals, globalitzades contra la ciutadania mundial; institucions que funcionen sense regulacions per obra i gràcia dels nostres governs, súbdits del poder financer.

Exigim que els culpables de la crisi del deute siguin castigats! No pararem fins que no siguin jutjats i condemnats ¡¡Justícia ja!!

Signat:

Associació Alter Orbis de Figueres

l’Acció dels Cristians per l’Abolició de la tortura (ACAT)

Amical de Mauthausen y otros campos

Amics del cicle de cinema Llatinoamerica a Cadaquès

ADEMAN (Associacio perl la Defensa del Medi Ambient de l’Anoia)

Assemblea Social de Catalunya

Associació de consum ecològic Faves Comptades

Associació de Dones La frontissa, de Vilanova i la geltrú

Associació Sabadell per la República

Associació Socialisme 21 de Catalunya

ATTAC Acordem

ATTAC España

ATTAC Galicia

ATTAC Mallorca

ATTAC Nafarroa

Assemblees ciutadanes constituents

Baula Comité Òscar Romero de Santa Margarida de Montbui

Carta al banquer

Casa de naixements Migjorn

CO.BAS

Col·lectiu Gai de Barcelona
Comissió de Sanitat de Poblenou, Barcelona

Consulta Popular 15M

Dempeus per la SALUT Publica

Ecogai

Ecologistes en Acció de Catalunya

En lluita
Esquerra Unida i Alternativa

Federació d’Associacions de veins de Catalunya FAVB

Forn de teatre Pa’tothom

GOAC (Germanor Obrera d’Acció Catòlica)

Grup d’Auditoría del deute del 15M

Indignats Santa Perpetua de Mogoda

Infogai

IDHC  Institut de Drets Humans de Catalunya

La intersindical Alternativa de Catalunya IAC

Nova – Innovació Social

Plataforma no al tancament del Cap Can Trias de Viladecavalls

PSUC viu

Reforma del Sistema Electoral

Republicans Catalunya

Respolis Sabadell

Revolta Global-Esquerra Anticapitalista

Rosa Regàs

SICOM- Associació de periodistes compromesos Solidaritat i Comunicació

SINAPSIS

SIMS, Seminario Interdisciplinar Mujeres y Sociedad
USTEC-STEs (IAC)Les organitzacions que vulguin signar poden enviar un correu a anfues@yahoo.es

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes