15 O, ocupem els carrers: Contra la dictadura dels mercats finançers i en defensa de la democràcia

14 octubre 2011 | Categories: 15 O, ATTAC España, Comunicats, mobilitzacions, Portada |

ATTAC crida a tota la ciutadania i les seves organitzacions socials a manifestar la seva indignació i el seu rebuig a les actuals polítiques, que infructuosament pretenen contenir els efectes de la crisi sense posar remei a les causes que l’han originat. Només una gran mobilització ciutadana internacional unida pot tenir èxit en la lluita dels ciutadanes i ciutadans del món contra el neoliberalisme i els seus fruits de retallades socials, atur i pobresa. Per això ATTAC crida a prendre les places i els carrers i cridar tots plegats per un canvi global que no som una mercaderia en mans de polítics i banquers.

Ens enfrontem a una cruel dictadura dels mercats sobre la ciutadania i els pobles del Món, que està liquidant el millor del llegat europeu, és a dir els èxits aconseguits per un model de benestar, drets socials, solidaritat, democràcia representativa i pau.

Aquesta crisi ha estat generada per l’avarícia desmesurada dels mercats, desreglamentats pels polítics al dictat de les antidemocràtiques institucions financeres internacionals. Acumular beneficis per aconseguir més i més poder ha estat la única finalitat d’unes corporacions que han desplaçat als Estats i a la sobirania popular del legítim poder democràtic.

La desreglamentació dels mercats en general i dels de capital i canvi en particular, ha fet possible que les poderoses finances desregulades imposin als Estats les seves regles del joc, sense cap control per part d’aquests, i ha convertit el món en un camp de batalla econòmica on una minoria plutocràtica dels diners imposa el seu domini als pobles, enfonsant-los econòmicament i socialment.

Recuperar i aprofundir en el projecte democràtic és una tasca urgent. Per això en aquest moment crític hem de plantar cara amb decisió als depredadors financers i a tots els que pretenen destrossar els millors èxits i somnis populars. A ATTAC creiem que efectivament un altre Món millor és possible si la ciutadania es mobilitza ben unida per aconseguir un canvi global.

Unim-nos tots per plantar cara a la rapinya financera i a totes les polítiques que ho permeten, tot exigint: Regulació i control dels mercats, impostos a les transaccions financeres, una fiscalitat justa, ambiental i redistributiva, l’abolició del deute injust i odiós, així com la desaparició dels paradisos fiscals i la restauració d’una banca pública que torni a generar capital social.

És l’hora d’exigir un canvi de rumb favorable als interessos dels pobles, dels ciutadans, dels treballadors, els grans perjudicats fins ara, i només pot fer-se amb mesures de justícia distributiva fiscal, que obliguin els grans propietaris, gestors, administradors de capital i especuladors a aportar recursos financers que permetin als Estats impulsar polítiques de desenvolupament sostenible i un nou repartiment del treball en un Món cada vegada més automatitzat i precaritzat.

Totes i tots als carrers el 15 d’Octubre en defensa de la democràcia i la justícia social i per un canvi global!

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes