Les solucions a la crisi, segons Susan George

21 octubre 2010 | Categories: ecologia, economía crítica, Mercats financers |

DOCUMENTAL EN TV3

Susan George és una prestigiosa activista del moviment altermundista i una de les veus més destacades en la crítica a l’actual sistema econòmic neoliberal.

Va néixer als Estats Units i el 1994 es va nacionalitzar francesa. És politòloga i filòsofa. Presideix honoríficament, a França, l’organització ATTAC (Associació per la Taxació de les Transaccions i per l’Ajuda als Ciutadans). Als anys 90 va formar part de la direcció internacional de l’organització ecologista Greenpeace i ha assessorat nombroses organitzacions ecologistes, sindicats i agències de les Nacions Unides. Entre els seus llibres destaquen: Informe Lugano; La religión del crédito: el Banco Mundial y su imperio secular; El pensamiento secuestrado, i el 2010, Sus crisis, nuestras soluciones.

Segons Susan George, el que vivim no és una única crisi, sinó que en són tres. Tres crisis entrelligades per l’actual model econòmic: la crisi financera, la crisi de la desigualtat mundial creixent i la crisi climàtica. Per sortir-nos-en caldria reconvertir l’economia cap a l’ecologia, en un gran esforç col•lectiu i amb una inversió pública massiva. I per a un canvi d’aquesta magnitud caldrien aliances: grans aliances de ciutadans… Però abans caldria una narració transcendent de supervivència, que ajudi la humanitat a evolucionar cap a un món sostenible.

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes