Escola lliure ATTAC

La naturalesa d’ATTAC  és de caràcter cívic-polític i preten promoure la reflexió i l’acció ciutadana per a aprofundir en una democràcia real. Per a això la seva acció es centra en combatre i oferir alternatives a l’actual procés de globalització, caracteritzat per la dictadura del capital financer sobre la societat. Una de les eines més potents i fonamentals per a fer front a la nova dictadura és una ciutadania informada i formada.

Escola lliure Acordem

Per això, oferim des d’ara la possibilitat de fer seminaris i conferències allà on ens demaneu: instituts, escoles, universitats, associacions de veins, clubs de jubilats, societats gastronòmiques…

L’oferta formativa s’anirà ampliant i, en breu, estarà disponible també en línia a través de la plataforma eLearning que pensem desenvolupar. Ara per ara, aquests són els mòduls formatius que ja tenim preparats per a impartir de forma presencial i que ens podeu demanar:

Títol

EL TRACTAT TRANSATLÀNTIC DE COMERÇ I INVERSIONS (TTIP)

Contingut Explica el contingut d’aquest tractat comercial, que s’està negociant en secret entre el govern dels Estats Units i la Comissió Europea, i les consequències negatives que tindrà, cas de signar-se, pels drets socials, el medi ambient, la salut i la democràcia dels pobles afectats.
Durada Entre una hora i una hora i mitja (aproximadament, sumant l’exposició i el debat posterior)
Destinataris Persones adultes (associacions de veïns, associacions i moviments socials, treballadors i usuaris de serveis públics, etc.) i joves alumnes de batxillerat o formació professional.
Títol

FISCALITAT I SERVEIS PÚBLICS

Contingut Explica com les estratègies neoliberals, de rebaixes fiscals i de deteriorament i privatització dels serveis públics, són complementàries; i argumenta la viabilitat -i necessitat- del manteniment i millora d’aquests serveis mitjançant una fiscalitat justa.
Durada Una hora (aproximadament, sumant l’exposició i el debat posterior)
Destinataris Persones adultes: treballadors i usuaris de centres educatius, sanitaris i altres de serveis públics, associacions de veïns, associacions i moviments en defensa dels serveis públics.
Títol

FUTBOL I MERCAT FINANCER

Contingut Es tracta d’explicar el funcionament i impacte del mercat financer a la societat a través del futbol, tractant aquest com a”fet social total”, entés com “una activitat que té repercusions a tota la societat, en els àmbits econòmic, jurìdic, polític i religiós”.
Durada 1 hora 20 minuts, més debat. Total 2 hores
Destinataris Instituts d’ensenyanment mitjà (ensenyament post-obligatori), formació professional, escoles d’adults i altres col·lectius interessats.
Horari El taller podrà impartir-se els dilluns o dimecres de 16 a 21 h als locals de l’entitat demandant o els divendres de 17 a 21 h al local d’ATTAC a c/ Indústria 65. Barcelona (al costat del Centre Cívic de la Sedeta).
Títol

LA SUPRESSIÓ DELS PARADISOS FISCALS

Contingut Es tracta d’explicar què són els paradisos fiscals, com funcionen i quins efectes exerceixen sobre l’economia i la societat. S’enumeren accions governamentals i de la societat civil en contra d’ells i es perfilen possibles estratègies per a combatre’ls.
Durada 1 hora 20 minuts, més debat. Total 2 hores
Destinataris Associacions de veis i cíviques en general, instituts d’ensenyament mitjà (ensenyament post-obligatori), escoles d’adults, col·legis professionals i d’altres col·lectius interessats.
Títol

ITF (IMPOST A LES TRANSACCIONS FINANCERES) UN IMPOST CONTRA L’ESPECULACIÓ

Contingut Es tracta d’explicar en què consistiria aquest impost, la seva trajectoria i construcció històrica, quins són els agents governamentals i de la societat civil que el promouen, les diverses concepcions de l’impost i la seva urgent necessitat.
Durada 1 h 15 minuts + debat. 2 hores en total.
Destinataris Associacions de veis i cíviques en general, instituts d’ensenyament mitjà (ensenyament post-obligatori), escoles d’adults, col·legis professionals i d’altres col·lectius interessats.
Títol

MITJANS DE COMUNICACIÓ, PROPAGANDA I FABRICACIÓ DE LA OPINIÓ

Contingut Es tracta d’explicar de manera senzilla de quina manera la opinió és generada pels mitjans, al servei de les èlits. L’adoctrinament a les democràcies actuals, deixant clar que no només succeeix a estats totalitaris. El poder dels mitjans, avui per sobre dels goberns.
Durada Entre 80 i 90 minuts + debat. 2 hores en total.
Destinataris Associacions de veis i cíviques en general, instituts d’ensenyament mitjà (ensenyament post-obligatori), escoles d’adults, col·legis professionals i d’altres col·lectius interessats.
Títol

QUÈ ÉS AIXÒ DE LA GLOBALITZACIÓ FINANCERA?

Contingut Taller que te per objecte familiaritzar-se amb els canvis que s’han produït a l’economia degut al predomini de les finances sobre l’economia real. Analizant com s’ha arribat a l’actual economia financiaritzada i què supossa per als drets ciutadans i el benestar.
Durada Entre 50 i 60 minuts + debat. 1 hora i mitja en total.
Destinataris Associacions de veis i cíviques en general, instituts d’ensenyament mitjà (ensenyament post-obligatori), escoles d’adults, col·legis professionals i d’altres col·lectius interessats.

 

Tots els tallers ténen caràcter gratuït i els podeu demanar a través del formulari de contacte d’aquesta mateixa web.

També podeu descarregar els formularis en format PDF i remetre’ls a la nostra associació per correu electrònic o postal:

– Formulari per a centres educatius: PDF   RTF (botó dret: “guardar enlace como“)

– Formulari per altres associacions o col·lectius: PDF   RTF (botó dret: “guardar enlace como“)

 

Asóciate

Esdeveniments

Videos recomanats

Concentració a l'Oficina de la Unió Europea en Barcelona. Dia d'Acció global contra els paradisos fiscals Concentració a l'Oficina de la Unió Europea en Barcelona. Dia d'Acció global contra els paradisos fiscals Quinta jornada Cicle On vas Europa? El futur de l'estat nació Quarta jornada Cicle On vas Europa? La progressió de l'extrema dreta Tercera jornada cicle On vas Europa? L'Europa fortalesa. Segona sessió Cicle On vas Europa?: Europa al Món Primera sessió Cicle On vas Europa: La Europa del capital i la crisi Taula rodona Jornada 15 S "10 anys de crisi. Prenem el control de les finances" #10anysdeCrisiEstafa.Els moviments socials exposen i debaten: la crisi i alternatives Manifestació Jornada internacional de lluita. "10 anys de crisi estafa. Prenem el control de les finances" Vídeo de ATTAC España. "10 años de Crisis Estafa" Presentación del libro editado por ATTAC: "10 años de crisis, hacia el control ciudadano de las finanzas Entrevista a Isabelle Bourboulon. Miembro de ATTAC Francia Presentació Campaña "10 años de crisis/estafa" en Madrid El futuro del Trabajo: Parte1 - Presentación Enrique Seijas ATTAC Parte 2 - Ponencia Héctor Zapata Parte 3 - Ponencia Albert Recio Parte 4 - Coloquio con el Público Susan George explica qué es ATTAC

Macron et ses cadeaux fiscaux : toujours plus pour ceux qui ont déjà trop ! from Attac Play on Vimeo.

Refugi i migració a la UE: Veus que trenquen murs Refugi i migració a la UE: L'Europa Fortalesa: Alternatives

Tratados Europeos from aire on Vimeo.

Vídeo de les lluites per la Renda Garantida de Ciutadanía Cómo afecta la Regla de Gasto de Montoro al Ayuntamiento de Madrid

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

Etiquetes