EXIGIM UN TREBALL DIGNE I EL DRET A LA PRESTACIÓ D’ATUR, LA RENDA GARANTIDA DE CIUTADANIA I L’INGRÉS MÍNIM VITAL! CONCENTRACIÓ DILLUNS 14 DE DESEMBRE A LES 12 HORES A PL. SANT JAUME DE BARCELONA

Les conseqüències socials de la Pandèmia de Covid-19, la desocupació i la pobresa, s’estan desbocant i afecten un nombre creixent de persones a Catalunya i Espanya, amb més d’1 milió de llocs de treball destruïts i una desocupació a Catalunya que supera el mig milió segons les dades de l’EPA del tercer trimestre. Els efectes del col·lapse del turisme augmentaran la desocupació.

Les previsions econòmiques i socials amb la segona onada de la pandèmia, la finalització dels ERTES que afecten més de 3,5 milions de treballadors/es, i l’aplicació de EROS amb acomiadaments i tancaments d’empreses ens anticipen un horitzó greu i preocupant .

Una altra de les conseqüències previsibles és l’augment de l’exclusió social i pobresa severa que a Catalunya afectava el 5,7% de la població a la fi de 2019.

Aquest drama social s’esdevé en una situació de protecció social erosionada, afeblida per les greus retallades de personal i recursos a les oficines del SEPE i del SOC, conseqüència del procés de privatització dels serveis públics d’ocupació en benefici del negoci privat que ha facilitat l’augment de la precarietat laboral, els contractes parcials i els baixos salaris.

Les dificultats i lentitud per tramitar les prestacions, subsidis d’atur i l’Ingrés Mínim Vital tenen el seu origen en aquestes retallades, i en la desídia i paràlisi de les administracions a Espanya i Catalunya que no adopten mesures efectives per corregir aquesta situació, perquè no volen incrementar la despesa social en els drets de les persones vulnerables.

La gestió que fa el govern de la Generalitat del dret de les persones vulnerables a la Renda Garantida de Ciutadania és un escàndol social. Menys del 30% de la població a Catalunya en pobresa severa percep aquesta prestació, la gran majoria de sol·licituds continuen sent denegades de manera injusta, i la Conselleria de Treball segueix sense revisar les sol·licituds denegades incomplint el mandat del Parlament de Catalunya. Aquesta pèssima gestió expressa el menyspreu social, l’odi a les persones pobres, de les elits governants de Catalunya que prefereixen robar els drets de les persones vulnerables per enriquir als seus amiguets i xarxes clientelars.

Res de nou. Perquè els drets es compleixin, la classe treballadora, les persones sense feina, en situació de vulnerabilitat, hem de mobilitzar-nos, sortir a les places i carrers, per exigir el compliment dels nostres drets.

És el moment d’aixecar-se i organitzar-se, malgrat els temors a la pandèmia, per animar a mobilitzar als nostres germans i germanes, sensibilitzar la majoria social, construir solidaritat.

Des de la Coordinadora d’Assemblees de treballadors/es en atur de Catalunya, amb el suport de l’Aliança de Marees i Moviments socials us convoquem a la concentració a la Plaça de Sant Jaume, el dilluns 14 de Desembre a les 12 hores, per exigir el compliment dels nostres drets a un treball digne i l’accés a les prestacions socials, la Renda garantida de Ciutadania i l’Ingrés Mínim Vital, sense denegacions injustes i sense endarreriments inacceptables.

TOTHOM A LA PLAÇA DE SANT JAUME DE BARCELONA DILLUNS 14 DE DESEMBRE A LES 12 H EN DEFENSA DELS NOSTRES DRETS SOCIALS.

Barcelona, ​​novembre de 2020

COORDINADORA D’ASSEMBLEES DE TREBALLADORS/ES EN ATUR DE CATALUNYA

Web: http://coordinadoraaturatscatalunya.org  Email: [email protected]

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes