Crida a la participació en la protesta contra la reunió del G7 a Biarritz

5 agost 2019 | Categories: ATTAC, Comunicats, convocatòries, Events, governança global, Portada |

banderasattac

La Xarxa Europea Attac fa una crida a la participació en la mobilització de protesta contra la cimera del G-7 a Biarritz, França, del 24 al 26 d’agost. Donem suport a les iniciatives i aliances que organitzen manifestacions, conferències i accions contra la reunió de líders polítics que representen a l’elit dels seus països. La mobilització tindrà lloc a Hendaia – Irun, del 19 al 26 d’agost.

A porta tancada, els líders de set dels països més poderosos del món prendran decisions que suposaran un gran impacte en la vida de les persones corrents, però no obstant això no volen escoltar els treballadors i treballadores o a les seves organitzacions socials, per això la ciutat de Biarritz estarà atrinxerada per la policia i no es permetran protestes a prop de la reunió.

La naturalesa antidemocràtica de tot el que envolta la cimera també es transmet en les decisions polítiques que allà es prendran. El G-7 pretén lluitar contra la desigualtat, alhora que aplica polítiques que no fan sinó augmentar la bretxa entre rics i pobres. De la mateixa manera la desigualtat de gènere mai no podrà ser resolta mitjançant la seva pretensió de formar una petita elit empresarial, que només augmentarà l’estructura competitiva mantenint a centenars de milions de dones en la pobresa.

Mentre els països del G7 restringeixen el moviment de persones, estimulen la lliure circulació del capital. Els seus acords comercials beneficien només a les grans empreses i les corporacions transnacionals, no als pobles i al medi ambient.

Resulta impossible combatre la desigualtat posant les demandes de les grans empreses per sobre de les necessitats dels treballadors. La crisi climàtica no es resoldrà amb l’obtenció de beneficis de la transició ecològica. Mai no podrem assegurar una “globalització social” sense participació democràtica i transparent; els acords comercials antidemocràtics mai beneficiaran a les persones excloses dels processos. El G-7 parla de la seguretat davant del terrorisme mentre bombardeja a uns, mata de fam a altres mitjançant embargaments i ven armes a règims opressius. Les oportunitats de la tecnologia digital no seran reals si es donen només als gegants de la tecnologia.

– Volem lluitar contra la desigualtat reforçant els drets dels treballadors, les dones i les minories i garantint millors serveis públics.

– El medi ambient només pot salvar-se garantint la governança col·lectiva del comú.

– Una veritable globalització social només pot ser creada pels pobles, a través de la col·laboració – creant acords comercials que limitin l’explotació del capital, sense restringir el moviment de la gent.

– El món només pot ser més pacífic si es posa fi a les intervencions militars, es posa fi al comerç d’armes i s’acaba amb els devastadors embargaments.

– La tecnologia digital s’ha de basar en el coneixement com a bé comú i no com a propietat monopolística.

¡G7 No! Construïm altre Món!

El programa

Oslo, 30 de juny de 2019 – XARXA EUROPEA ATTAC

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes