Decreixement, reptes i dificultats

6 febrer 2018 | Categories: canvi climàtic, ecologia, filosofíes del canvi, Portada |

ATTAC Acordem inicia, amb aquest acte, un cicle d’activitats que es desenvoluparà al llarg del primer semestre de 2018 en diverses jornades. Aquest cicle pretén convidar-vos a reflexionar sobre el nostre existir a un planeta finit, cada vegada més superpoblat i espoliat per un consum irresponsable i una tecnologia invasiva. Un planeta on el mediambient, els escassos recursos naturals i la biodiversitat es ressenten a diari i on la comunitat científica y el clima estan alçant diàriament la veu per enviar senyals d’alarma.

En el transcurs del cicle debatrem sobre l’actual marc econòmic depredador, injust, insostenible i al servei d’uns pocs. Sobre el creixement econòmic irracional, posant-lo en dubte i suggerint un canvi de paradigma necessari, que inclogui un ús responsable dels recursos naturals, a més a més de la transició energètica cap a les energies netes i una mobilitat sostenible. Sobre la sobirania alimentària il’agricultura de proximitat, i finalment sobre formes de finançament ètiques i solidàries.

Al mateix temps debatrem sobre la transformació necessària del “Homo economicus” al“Homo conciens” i de com de necessari és, no només canviar col·lectivament el paradigma econòmic, sinó també fer individualment un ús responsable dels recursos canviant els nostres hàbits de vida i consum.

A la Jornada del dia 14 de febrer parlarem d’una nova orientació econòmica, el decreixement, que qüestiona el creixement econòmic com a forma d’obtenir benestar i qualitat de vida. També s’abordaran els reptes que ens planteja l’esgotament dels recursos energètics fòssils o les alternatives a l’agricultura extensiva i l’agroindústria. Esperem la vostra assistència i participació.

Etiquetes: .

Asóciate

Esdeveniments

Videos recomanats

Tercera jornada cicle On vas Europa? L'Europa fortalesa. Segona sessió Cicle On vas Europa?: Europa al Món Primera sessió Cicle On vas Europa: La Europa del capital i la crisi Taula rodona Jornada 15 S "10 anys de crisi. Prenem el control de les finances" #10anysdeCrisiEstafa.Els moviments socials exposen i debaten: la crisi i alternatives Manifestació Jornada internacional de lluita. "10 anys de crisi estafa. Prenem el control de les finances" Vídeo de ATTAC España. "10 años de Crisis Estafa" Presentación del libro editado por ATTAC: "10 años de crisis, hacia el control ciudadano de las finanzas Entrevista a Isabelle Bourboulon. Miembro de ATTAC Francia Presentació Campaña "10 años de crisis/estafa" en Madrid El futuro del Trabajo: Parte1 - Presentación Enrique Seijas ATTAC Parte 2 - Ponencia Héctor Zapata Parte 3 - Ponencia Albert Recio Parte 4 - Coloquio con el Público Susan George explica qué es ATTAC

Macron et ses cadeaux fiscaux : toujours plus pour ceux qui ont déjà trop ! from Attac Play on Vimeo.

Refugi i migració a la UE: Veus que trenquen murs Refugi i migració a la UE: L'Europa Fortalesa: Alternatives

Tratados Europeos from aire on Vimeo.

Vídeo de les lluites per la Renda Garantida de Ciutadanía Cómo afecta la Regla de Gasto de Montoro al Ayuntamiento de Madrid

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

Etiquetes