Decreixement, reptes i dificultats

6 febrer 2018 | Categories: canvi climàtic, ecologia, filosofíes del canvi, Portada |

ATTAC Acordem inicia, amb aquest acte, un cicle d’activitats que es desenvoluparà al llarg del primer semestre de 2018 en diverses jornades. Aquest cicle pretén convidar-vos a reflexionar sobre el nostre existir a un planeta finit, cada vegada més superpoblat i espoliat per un consum irresponsable i una tecnologia invasiva. Un planeta on el mediambient, els escassos recursos naturals i la biodiversitat es ressenten a diari i on la comunitat científica y el clima estan alçant diàriament la veu per enviar senyals d’alarma.

En el transcurs del cicle debatrem sobre l’actual marc econòmic depredador, injust, insostenible i al servei d’uns pocs. Sobre el creixement econòmic irracional, posant-lo en dubte i suggerint un canvi de paradigma necessari, que inclogui un ús responsable dels recursos naturals, a més a més de la transició energètica cap a les energies netes i una mobilitat sostenible. Sobre la sobirania alimentària il’agricultura de proximitat, i finalment sobre formes de finançament ètiques i solidàries.

Al mateix temps debatrem sobre la transformació necessària del “Homo economicus” al“Homo conciens” i de com de necessari és, no només canviar col·lectivament el paradigma econòmic, sinó també fer individualment un ús responsable dels recursos canviant els nostres hàbits de vida i consum.

A la Jornada del dia 14 de febrer parlarem d’una nova orientació econòmica, el decreixement, que qüestiona el creixement econòmic com a forma d’obtenir benestar i qualitat de vida. També s’abordaran els reptes que ens planteja l’esgotament dels recursos energètics fòssils o les alternatives a l’agricultura extensiva i l’agroindústria. Esperem la vostra assistència i participació.

Etiquetes: .

Asóciate

Esdeveniments

Videos recomanats

Presentació Campaña "10 años de crisis/estafa" en Madrid El futuro del Trabajo: Parte1 - Presentación Enrique Seijas ATTAC Parte 2 - Ponencia Héctor Zapata Parte 3 - Ponencia Albert Recio Parte 4 - Coloquio con el Público Susan George explica qué es ATTAC

Macron et ses cadeaux fiscaux : toujours plus pour ceux qui ont déjà trop ! from Attac Play on Vimeo.

Refugi i migració a la UE: Veus que trenquen murs Refugi i migració a la UE: L'Europa Fortalesa: Alternatives

Tratados Europeos from aire on Vimeo.

Vídeo de les lluites per la Renda Garantida de Ciutadanía Cómo afecta la Regla de Gasto de Montoro al Ayuntamiento de Madrid

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

Etiquetes