El tractat sobre les empreses transnacionals i els drets humans entra en el “mode de negociació”

17 novembre 2017 | Categories: altermundisme, campanyes, governança global, Internacional, Portada |

Transnational Institute

08 de novembre de 2017

La consecució d’un tractat sobre les empreses transnacionals (TNC) i els drets humans es va apropar a l’última reunió del grup de treball de les Nacions Unides sobre drets humans i empreses transnacionals, tot i els reptes de la UE i els EUA.

Més de 100 estats i més de 200 representants de moviments socials, sindicats i organitzacions de la societat civil van estar a l’ONU a Ginebra, durant la tercera sessió del grup de treball intergovernamental de les Nacions Unides sobre empreses transnacionals i altres empreses comercials respecte dels drets humans, del 23 al 27 d’octubre de 2017. La presència dels diputats de més de 20 països i del Parlament Europeu, així com de més de 700 organitzacions de la societat civil, han indicat un fort suport públic al procés.

Al final d’una setmana intensa i inspiradora, les recomanacions de cloenda del President-Relator del grup de treball, l’ambaixador Guillaume Long, representant permanent de l’Equador a Ginebra, es van comprometre amb un full de ruta per al procés de negociació de la quarta sessió de grup de treball.

El Projecte d’Informe i Conclusions va ser aprovat per consens i es presentarà per a la seva aprovació definitiva al  Consell de Drets Humans de les Nacions Unides (UNHRC) el març de 2018. A més, es va acordar que el document d’Elements cap a un Tractat proposat per l’Equador en aquesta tercera sessió es manté obert per a més comentaris fins al final de febrer i després, juntament amb els resultats de les sessions de 2015 i 2016, constituiran la base per desenvolupar el projecte de tractat zero per a la quarta sessió de grup de treball el 2018.

TNI va estar present a Ginebra com a membre actiu de la Campanya Mundial per Recuperar la Sobirania dels Pobles, Desmuntar el Poder Corporatiu i Aturar la Impunitat. La Campanya és una resposta estructural global de les persones a un poder corporatiu irresponsable, que facilita el diàleg, l’estratègia i l’intercanvi d’informació i experiències, i que actua com a espai per a la visibilitat de la resistència i l’aprofundiment de la solidaritat i el suport a les lluites contra les empreses transnacionals (TNC).

TNI també és membre fundador de la Aliança del Tractat, una coalició mundial de 900 organitzacions de la societat civil que donen suport a la creació del Tractat Vinculant de les Nacions Unides.
   
Text original a https://www.tni.org/es/node/23765

Etiquetes: .

Asóciate

Esdeveniments

Videos recomanats

Tercera jornada cicle On vas Europa? L'Europa fortalesa. Segona sessió Cicle On vas Europa?: Europa al Món Primera sessió Cicle On vas Europa: La Europa del capital i la crisi Taula rodona Jornada 15 S "10 anys de crisi. Prenem el control de les finances" #10anysdeCrisiEstafa.Els moviments socials exposen i debaten: la crisi i alternatives Manifestació Jornada internacional de lluita. "10 anys de crisi estafa. Prenem el control de les finances" Vídeo de ATTAC España. "10 años de Crisis Estafa" Presentación del libro editado por ATTAC: "10 años de crisis, hacia el control ciudadano de las finanzas Entrevista a Isabelle Bourboulon. Miembro de ATTAC Francia Presentació Campaña "10 años de crisis/estafa" en Madrid El futuro del Trabajo: Parte1 - Presentación Enrique Seijas ATTAC Parte 2 - Ponencia Héctor Zapata Parte 3 - Ponencia Albert Recio Parte 4 - Coloquio con el Público Susan George explica qué es ATTAC

Macron et ses cadeaux fiscaux : toujours plus pour ceux qui ont déjà trop ! from Attac Play on Vimeo.

Refugi i migració a la UE: Veus que trenquen murs Refugi i migració a la UE: L'Europa Fortalesa: Alternatives

Tratados Europeos from aire on Vimeo.

Vídeo de les lluites per la Renda Garantida de Ciutadanía Cómo afecta la Regla de Gasto de Montoro al Ayuntamiento de Madrid

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

Etiquetes