El futur del treball. 2 – Com reduïr les creixents desigualtats?

Dimecres 15 de novembre a les 19 hores al Centre Cívic La Sedeta al c/ Sicília 321 a Barcelona.
Les noves tecnologies, l’esgotament de recursos naturals, el canvi climàtic, la globalització, les noves formes d’imperialisme, tot està provocant transformacions importants en les condicions en que es desenvolupa el treball. Cal preguntar-se quin és el futur del treball per a entendre les noves realitats que ens envolten i ser capaces de saber analitzar bé la situació, tant per les nostres pròpies necessitats com per a lluitar pel model de societat que volem. Entre algunes incògnites hi trobem:

– La tecnologia eliminarà bona part de les ocupacions actuals? O es crearan noves feines que substitueixin els anteriors? 
– En cas de grans transformacions, com es veurà afectada la redistribució dels ingressos i de la riquesa? Quin model de creixement o decreixement s’imposarà? Anirem cap a una desmaterialització o l’actual sistema és incapaç de fer aquest canvi?
– Quins efectes tindrà el futur en la divisió del treball, des de una perspectiva de genère, de formació, internacionalment? Com es veurà afectada la classe treballadora?
– Quines alternatives i eines tenim per construïr una societat cohesionada i sense desigualtats en el món del treball, remunerat i no remunerat (com bona part de les cures)? Cal repartir millor el treball? Cal crear compensasions monetàries com la Renta Bàsica Universal? 


Per resoldre aquestes preguntes i d’altres, hem volgut fer unes jornades participatives, amb diferents sessions dividides per temàtiques de 2 hores al centre Cívic La Sedeta. La primera hora dos ponents presentaran les seves predicciones i postures, mentre que a la segona hora s’organitzarà una activitat participativa on poguem posar en comú les nostres inquietuds, maneres de fer i perspectives respecte al treball. 

A la segona sessió tractarem com reduïr les desigualtats qu es deriven del mal repartiment de la riquesa i del treball. Com a ponents comptarem amb:


Ricard Bellera, secretari de treball i economia de CCOO de Catalunya, membre de la confederació europea de sindicats,  blogger i periodista.

Lluís Torrents, director de Planificació i Innovació de l’Ajuntament de Barcelona, membre de la Xarxa de Renda Bàsica.

Després de les ponències, posarem en comú el que pensem col·lectivament!


Us hi esperem!

Etiquetes: .

Asóciate

Esdeveniments

Videos recomanats

Taula rodona Jornada 15 S "10 anys de crisi. Prenem el control de les finances" #10anysdeCrisiEstafa.Els moviments socials exposen i debaten: la crisi i alternatives Manifestació Jornada internacional de lluita. "10 anys de crisi estafa. Prenem el control de les finances" Vídeo de ATTAC España. "10 años de Crisis Estafa" Presentación del libro editado por ATTAC: "10 años de crisis, hacia el control ciudadano de las finanzas Entrevista a Isabelle Bourboulon. Miembro de ATTAC Francia Presentació Campaña "10 años de crisis/estafa" en Madrid El futuro del Trabajo: Parte1 - Presentación Enrique Seijas ATTAC Parte 2 - Ponencia Héctor Zapata Parte 3 - Ponencia Albert Recio Parte 4 - Coloquio con el Público Susan George explica qué es ATTAC

Macron et ses cadeaux fiscaux : toujours plus pour ceux qui ont déjà trop ! from Attac Play on Vimeo.

Refugi i migració a la UE: Veus que trenquen murs Refugi i migració a la UE: L'Europa Fortalesa: Alternatives

Tratados Europeos from aire on Vimeo.

Vídeo de les lluites per la Renda Garantida de Ciutadanía Cómo afecta la Regla de Gasto de Montoro al Ayuntamiento de Madrid

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

Etiquetes