Jornades: El futur del treball. 1ª- Ens sustituiran els robots?

Les noves tecnologies, l’esgotament de recursos naturals, el canvi climàtic, la globalització, les noves formes d’imperialisme, tot està provocant transformacions importants en les condicions en que es desenvolupa el treball. Cal preguntar-se quin és el futur del treball per a entendre les noves realitats que ens envolten i ser capaces de saber analitzar bé la situació, tant per les nostres pròpies necessitats com per a lluitar pel model de societat que volem. Entre algunes incògnites hi trobem:

 

 

– La tecnologia eliminarà bona part de les ocupacions actuals? O es crearan noves feines que substitueixin els anteriors? 
– En cas de grans transformacions, com es veurà afectada la redistribució dels ingressos i de la riquesa? Quin model de creixement o decreixement s’imposarà? Anirem cap a una desmaterialització o l’actual sistema és incapaç de fer aquest canvi?
– Quins efectes tindrà el futur en la divisió del treball, des de una perspectiva de genère, de formació, internacionalment? Com es veurà afectada la classe treballadora?
– Quines alternatives i eines tenim per construïr una societat cohesionada i sense desigualtats en el món del treball, remunerat i no remunerat (com bona part de les cures)? Cal repartir millor el treball? Cal crear compensasions monetàries com la Renta Bàsica Universal? 


Per resoldre aquestes preguntes i d’altres, hem volgut fer unes jornades participatives, amb diferents sessions dividides per temàtiques de 2 hores al centre Cívic La Sedeta. La primera hora dos ponents presentaran les seves predicciones i postures, mentre que a la segona hora s’organitzarà una activitat participativa on poguem posar en comú les nostres inquietuds, maneres de fer i perspectives respecte al treball. 

A la primera sessió tractarem l’impacte de les noves tecnologies en la productivitat del treball, la distribució del treball i el medi ambient. Per un cantó tindrem a 
– Albert Recio, economista, professor d’economia del treball de la UAB i membre del Consell Científic d’Attac. La seva explicació girarà entorn a desmuntar alguns mites respecte a la robotització i la desaparició de la feina i el seu anàlisis respecte a la relació de medi ambient i treball. 
-Héctor Zapata, arquitecte, expert en realitat virtual i noves tecnologies. Ens explicarà la seva visió de l’impacte de les noves tecnologies en el futur del treball, així com en la distribució i la productivitat. 

Després de les ponències, posarem en comú el que pensem col·lectivament!

Us hi esperem!

Etiquetes: .

Universitat d’estiu Europea de moviments socials 2017

Asóciate

Esdeveniments

Videos recomanats

El futuro del Trabajo: Parte1 - Presentación Enrique Seijas ATTAC Parte 2 - Ponencia Héctor Zapata Parte 3 - Ponencia Albert Recio Parte 4 - Coloquio con el Público Susan George explica qué es ATTAC

Macron et ses cadeaux fiscaux : toujours plus pour ceux qui ont déjà trop ! from Attac Play on Vimeo.

Refugi i migració a la UE: Veus que trenquen murs Refugi i migració a la UE: L'Europa Fortalesa: Alternatives

Tratados Europeos from aire on Vimeo.

Vídeo de les lluites per la Renda Garantida de Ciutadanía Cómo afecta la Regla de Gasto de Montoro al Ayuntamiento de Madrid

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Etiquetes