Crida d’ATTAC France: Sr. Macron, prou de falses promeses sobre l’Impost a les Transaccions Financeres (ITF)!

 

A continuació la traducció de la crida feta per ATTAC France a firmar una carta al nou president Macron en relació a la iniciativa europea d’implantació de l’ITF.

 

El text original en francès i l’adreça per firmar a:

https://france.attac.org/actus-et-medias/le-flux/article/signez-l-appel-m-macron-pas-de-fausses-promesses-pour-la-taxe-sur-les

A penes elegit, Emmanuel Macron ha demanat l’ajornament del debat europeu sobre l’impost a les transaccions financeres (ITF) per donar un cop de mà als bancs francesos. Aquest impost permetria lluitar contra l’especulació, causa principal de les crisi financeres, i lluitar contra el canvi climàtic als països del Sud.

Junt amb la majoria dels ciutadans, ATTAC rebutgem que l’ITF sigui sacrificat en l’altar de les finances. I fem una crida a accions per a obligar al nou president a ratificar l’acord europeu. Us hi podeu implicar firmant la crida i difonent-la àmpliament.

El debat sobre l’adopció de l’ITF ha estat retirat de l’ordre del dia de l’última reunió dels ministres de finances de la UE (ECOFIN) del 22 de maig passat, a petició de França.

Sr. Macron, en la campanya electoral veu refusar l’etiqueta de banquer antic i candidat de les finances. Però a penes elegit, oferiu una nova victòria als grans bancs, donant l’esquena a una mesura que té com a objectiu precisament lluitar contra l’especulació en el seu origen.

Lamentem vivament aquesta obstrucció que saboteja el resultat de més de tres anys de negociacions, en contra d’un dels objectius que veu declarar que era reforçar la cooperació europea.

L’acord era en vistes a l’adopció del projecte de directiva sobre l’ITF, negociada amb caràcter de cooperació reforçada entre deu països, entre els quals Alemanya, Itàlia i Espanya. El projecte té el suport de la majoria d’ONG i de la majoria de ciutadans europeus, segons mostren les enquestes.

De més a més de lluitar contra l’especulació, aquest impost contribuïria al finançament de la transició energètica. L’anterior president Hollande va proposar que els fons obtinguts d’aquest impost, estimats en prop de 35.000 milions d’euros, s’utilitzin en part per a crear el Fons verd, destinat a ajudar als països de Sud a lluitar contra el canvi climàtic del que en son les víctimes principals.

Amb la intenció d’aprofitar-se del Brexit, els cercles financers de Paris i Francfort busquen prendre el lloc de la City de Londres. Una de les seves armes en aquesta batalla, és organitzar un autèntic «dumping» fiscal en profit dels grans bancs. Sr. Macron, si feu fracassar el projecte de ITF, us mostrareu clarament com un president al servei de la indústria financera, i no de l’interès general.

Junt amb la majoria dels ciutadans europeus en favor del ITF, ens neguem  a que siguin sacrificats en l’altar de les finances, d’una part la lluita contra l’especulació origen de les crisi financeres, i d’altre part la lluita conra el canvi climàtic als països del Sud.

El dimarts 6 de juny veu comunicar a les ONG contra el canvi climàtic, la vostra voluntat de reconsiderar a vostra decisió, i us veu comprometre a implementar l’ITF europeu abans de la fi de l’estiu.

Us demanem que transformeu les vostres paraules en actes, adoptant l’acord preparat per Àustria en la propera cimera europea de l’ECOFIN al mes de juliol.

No volem un ITF rebaixat!

Dominique Plihon, portaveu d’Attac France i Peter Wahl, cofundador d’Attac Alemanya.

 

Signeu la crida!

 

https://france.attac.org/actus-et-medias/le-flux/article/signez-l-appel-m-macron-pas-de-fausses-promesses-pour-la-taxe-sur-les

 

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes