Judici Popular al projecte Castor

4 juny 2017 | Categories: campanyes, corrupció, denúncia, Espanya, lobbies, medi ambient, Portada |

Judici Popular al projecte Castor

El projecte Castor és un magatzem geològic de gas: un antic jaciment de petroli que, una vegada buit, és utilitzat per dipositar gas, 22 km mar endins. A més de la plataforma marítima, compta amb una planta d’operacions terrestre, unides per un gasoducte de 30 quilòmetres.

Els sismes provocats pel funcionament del projecte Castor són només la punta de l’iceberg: més de 1.000 terratrèmols a la zona entre Benicarló, Vinaròs i Alcanar. Un projecte fallit, innecessari i perjudicial per a la població, amb un pressupost inicial de 500 milions d’euros que ha acabat tenint un cost de 1.700 milions d’euros. Tot i no haver entrat cap dia en funcionament, el manteniment anual d’aquesta infraestructura suposa un cost anual de 16 milions d’euros.

Ens deixa 20 persones investigades per prevaricació mediambiental i una indemnització per l’empresa constructora ESCAL UGS/ACS de 1.351M€ (després de la seva renuncia a la concessió), en concepte de “reconeixement d’una compensació per les inversions efectuades”, a la qual si afegim els interessos ens queda la xifra de 2.420M€ a pagar pels ciutadans en 30 anys. Un negoci molt lucratiu per l’empresa, i també per a la banca: els 1.350M€ ja han estat avançats per bancs com el Santander, Bankia i Caixabank per ordre del Govern abans d’esgotar el termini de 30 dies -tot i tenir una sentència del Tribunal Suprem que permetia no haver de fer-ho-, mentre altres transferències a serveis públics es retarden mesos o fins i tot mai arriben.

Al projecte Castor hi han intervingut: un conglomerat d’empreses liderades per la multinacional ESCAL UGS/ACS propietat de Florentino Pérez, successius governs -tant del PP com del PSOE– i els seus Ministres d’Indústria, Energia i Turisme, i tot amb el suport econòmic del Banc Europeu d’Inversions (BEI). Un projecte liderat per aquest triumvirat que ha suposat, a dia d’avui, un cost aproximat de 3.420M€, afegint el manteniment, el cost del possible desmantellament i altres despeses diverses.

Aquesta xifra l’estem pagant els i les ciutadanes, en diferit a la nostra factura del gas, mentre la nostra població pateix un 17% de pobresa energètica. En un context de crisi i desinversions socials, la despesa del Castor supera l’import de les retallades en sanitat.

El projecte Castor ha generat deute il·legítim, i volen que ho paguem de les nostres butxaques. Un deute privat on s’han socialitzat tots els costos i riscos, unes instal·lacions que no es desmantellen, i un deute que segueix creixent.

Però no ho permetrem … ens estem organitzant per revertir aquesta estafa.

Judici Popular al fallit Projecte #Castor
17 juny 2017 a Barcelona

al Col·legi de l’Advocacia de Barcelona (ICAB), al C/Mallorca 283.
=> Formulari d’inscripcions per assistir al Judici.

Contacte premsa: premsa[a]odg.cat / +34 640.745.025
Campanya a Twitter i Facebook

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes