Absolució total per els «lladres de cadires»: victòria contra l’evasió fiscal!

faucheurs de chaises

A les 13:30 hores del passat 23 de gener, el tribunal de la ciutat francesa de Dax va confirmar l’absolució total de Jon Palais, el primet «lladre de cadires» que ha estat jutjat. Aquesta decisió,que legitima les accions de requisa de cadires als bancs evasors fiscals fetes a vàries ciutats franceses per milers de persones a partir de 2015, es una victòria simbòlica en la lluita contra l’evasió fiscal i per la transició social i ecològica.

En absoldre de tots els càrrecs a Jon Palais, el tribunal de Dax reconeix el caràcter simbòlic de les accions de requisa de cadires fetes per a denunciar tant l’impunitat fiscal com la manca de finançament de la transició social i ecològica. Legitima totes les accions fetes per les persones que han participat al moviment dels «lladres de cadires».

Aquesta decisió del tribunal confirma les alegacions fetes en el procés el 9 de gener pels advocats de Jon Palais. Eva Joly i Carolina Joly, però també pel Procurador de la República durant l’audiència, que va denunciar l’evasió fiscal i va preferir qualificar de «prèstec» i no de robatori les requises de cadires. Jon Palais ha estat el primer activista a ser jutjat per una acció de requisa feta el 19 d’octubre de 2015. L’acusació demanava 5 anys de presó i 75.000 euros de multa per robatori.

Es tracta d’una veritable desautorització del PNB Paribas, el demandant. El banc francès, durant el judici el 9 de gener, es va trobar tractat com a acusat per l’advocada defensora Eva Joly quan va recordar la seva implicació en l’evasió fiscal i la seva presència als paradisos fiscals. No son, doncs, els «lladres de cadires» els que cal perseguir, si no els que practiquen i organitzen l’evasió fiscal, i aquesta decisió ha de servir de lliçó a BNP Paribas per que cessi de perseguir als militants.

El BNP Paribas, en efecte, està a l’origen del segon procés d’un «lladre de cadires», Florent Compain, president dels Amics de la Terra França, que es farà a Bar-le-Duc l’11 d’abril. El col.lectiu dels «lladres de cadires» crida a continuar la mobilització aquest dia i dins de la Setmana mundial d’acció contra els paradisos fiscals que començarà el 3 d’abril, data de l’aniversari de la publicació dels «Panama papers», en defensa de les reivindicacions contra l’evasió fiscal i per el finançament de la transició social i ecològica.

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes