Absolució total per els «lladres de cadires»: victòria contra l’evasió fiscal!

faucheurs de chaises

A les 13:30 hores del passat 23 de gener, el tribunal de la ciutat francesa de Dax va confirmar l’absolució total de Jon Palais, el primet «lladre de cadires» que ha estat jutjat. Aquesta decisió,que legitima les accions de requisa de cadires als bancs evasors fiscals fetes a vàries ciutats franceses per milers de persones a partir de 2015, es una victòria simbòlica en la lluita contra l’evasió fiscal i per la transició social i ecològica.

En absoldre de tots els càrrecs a Jon Palais, el tribunal de Dax reconeix el caràcter simbòlic de les accions de requisa de cadires fetes per a denunciar tant l’impunitat fiscal com la manca de finançament de la transició social i ecològica. Legitima totes les accions fetes per les persones que han participat al moviment dels «lladres de cadires».

Aquesta decisió del tribunal confirma les alegacions fetes en el procés el 9 de gener pels advocats de Jon Palais. Eva Joly i Carolina Joly, però també pel Procurador de la República durant l’audiència, que va denunciar l’evasió fiscal i va preferir qualificar de «prèstec» i no de robatori les requises de cadires. Jon Palais ha estat el primer activista a ser jutjat per una acció de requisa feta el 19 d’octubre de 2015. L’acusació demanava 5 anys de presó i 75.000 euros de multa per robatori.

Es tracta d’una veritable desautorització del PNB Paribas, el demandant. El banc francès, durant el judici el 9 de gener, es va trobar tractat com a acusat per l’advocada defensora Eva Joly quan va recordar la seva implicació en l’evasió fiscal i la seva presència als paradisos fiscals. No son, doncs, els «lladres de cadires» els que cal perseguir, si no els que practiquen i organitzen l’evasió fiscal, i aquesta decisió ha de servir de lliçó a BNP Paribas per que cessi de perseguir als militants.

El BNP Paribas, en efecte, està a l’origen del segon procés d’un «lladre de cadires», Florent Compain, president dels Amics de la Terra França, que es farà a Bar-le-Duc l’11 d’abril. El col.lectiu dels «lladres de cadires» crida a continuar la mobilització aquest dia i dins de la Setmana mundial d’acció contra els paradisos fiscals que començarà el 3 d’abril, data de l’aniversari de la publicació dels «Panama papers», en defensa de les reivindicacions contra l’evasió fiscal i per el finançament de la transició social i ecològica.

Etiquetes: .

Asóciate

Esdeveniments

Videos recomanats

Primera sessió Cicle On vas Europa: La Europa del capital i la crisi Taula rodona Jornada 15 S "10 anys de crisi. Prenem el control de les finances" #10anysdeCrisiEstafa.Els moviments socials exposen i debaten: la crisi i alternatives Manifestació Jornada internacional de lluita. "10 anys de crisi estafa. Prenem el control de les finances" Vídeo de ATTAC España. "10 años de Crisis Estafa" Presentación del libro editado por ATTAC: "10 años de crisis, hacia el control ciudadano de las finanzas Entrevista a Isabelle Bourboulon. Miembro de ATTAC Francia Presentació Campaña "10 años de crisis/estafa" en Madrid El futuro del Trabajo: Parte1 - Presentación Enrique Seijas ATTAC Parte 2 - Ponencia Héctor Zapata Parte 3 - Ponencia Albert Recio Parte 4 - Coloquio con el Público Susan George explica qué es ATTAC

Macron et ses cadeaux fiscaux : toujours plus pour ceux qui ont déjà trop ! from Attac Play on Vimeo.

Refugi i migració a la UE: Veus que trenquen murs Refugi i migració a la UE: L'Europa Fortalesa: Alternatives

Tratados Europeos from aire on Vimeo.

Vídeo de les lluites per la Renda Garantida de Ciutadanía Cómo afecta la Regla de Gasto de Montoro al Ayuntamiento de Madrid

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

Etiquetes