Contra l’apologia del Frau Fiscal. Retireu la campanya #TotsSomLeoMessi

 

13626513_10210311061632514_1205887689768973134_n

 

 

Contra l’apologia del Frau Fiscal. Retireu la campanya #TotsSomLeoMessi

 

La Plataforma per una Fiscalitat Justa exigeix al Futbol Club Barcelona la retirada de la campanya #TotsSomMessi per considerar-la un clar cas d’apologia del frau fiscal.

 

El passat dissabte 9 de juliol el Futbol Club Barcelona (FCB) va iniciar a les xarxes socials la campanya #TotsSomLeoMessi, de suport al jugador de futbol Leo Messi. Aquest havia estat condemnat feia tan sols dos dies a una multa de 4.1 milions d’euros i a 21 mesos de presó per frau fiscal i triple delicte contra la Hisenda Pública.  Després de conèixer-se el veredicte del jutge el FCB va creure oportú aquesta campanya de reconeixement i suport a la figura del jugador per a restituir la seva honorabilitat.

Com a Plataforma per una Fiscalitat Justa (Catalunya) y Plataforma por una Justicia Fiscal (Madrid) volem denunciar el que considerem una campanya que fa clara apologia del frau fiscal. Aquesta campanya contribueix a un clima social que justifica i tolera el que és un clar delicte contra la Hisenda Pública i el conjunt de la societat. Un cop establert el veredicte, qualsevol defensa del defraudador suposa mostrar que es troba en igualtat de condicions el contribuent mitja i qui té tots els recursos a l’abast per a eludir i evadir el pagament d’impostos, generant confusió social. La darrera responsabilitat és de qui ha comès el frau, el desconeixement de la llei no eximeix del seu compliment. Alhora menysprea l’esforç de les classes mitjanes, treballadores i persones menys afavorides que són les que, amb les aportacions a l’IVA i a l’IRPF, sostenen la gran majoria dels ingressos públics.

Cal recordar que la mateixa junta del FCB s’ha trobat recentment immersa en un litigi fiscal arrel del ‘cas Neymar’ assumint finalment el club dos delictes fiscals i una multa de 5.5 milions d’euros. Una campanya així busca afavorir també als interessos del club i a la confusió generalitzada. És una campanya desafortunada, malintencionada i que no respon als principis de responsabilitat pública, de foment de valors cívics i d’honorabilitat que un club com el FCB hauria de promoure.

Des del treball constant  de pedagogia que la Plataforma per una Fiscalitat Justa a Catalunya porta fent els darrers 6 anys entorn a la necessitat de tenir contribuents exemplars i un sistema fiscal just, enfocament compartit per altres espais com la Plataforma por una Justicia Fisca (Madrid) considerem aquesta campanya completament contraria a l’interès general i n’exigim la seva retirada. Ens sumem doncs a totes aquelles entitats que ja s’han pronunciat també al respecte.

Alhora considerem necessari demanar equitat en el tractament davant la hisenda pública. Però si aquest greuge es dóna, la solució no passa per elevar certs contribuents a la categoria de màrtirs, sinó per exigir un sistema fiscal just i solidari en tot moment i per a tothom.  El frau fiscal és una xacra que erosiona greument la capacitat dels Estats per garantir els drets socials bàsics i les polítiques destinades a alleugerir la situació dels més vulnerables. La fermesa contra el frau fiscal des de qualsevol estament social i polític demostra el compromís amb societats més justes i solidàries.

13 de juliol de 2016

La Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària està formada per persones a títol individual i per un conjunt d’entitats – 14 entitats promotores i 13 entitats adherides – que comparteixen una preocupació per l’evolució del sistema fiscal, cada vegada més regressiu i injust, i les desigualtats socials que se’n deriven.

Plataforma per una Fiscalitat justa, ambiental i solidària – www.fiscalitatjusta.catfiscalitat@gmail.com

Contacte per mitjans: Xavi Casanovas – 676360601

Etiquetes: .

Asóciate

Esdeveniments

Videos recomanats

Concentració a l'Oficina de la Unió Europea en Barcelona. Dia d'Acció global contra els paradisos fiscals Concentració a l'Oficina de la Unió Europea en Barcelona. Dia d'Acció global contra els paradisos fiscals Quinta jornada Cicle On vas Europa? El futur de l'estat nació Quarta jornada Cicle On vas Europa? La progressió de l'extrema dreta Tercera jornada cicle On vas Europa? L'Europa fortalesa. Segona sessió Cicle On vas Europa?: Europa al Món Primera sessió Cicle On vas Europa: La Europa del capital i la crisi Taula rodona Jornada 15 S "10 anys de crisi. Prenem el control de les finances" #10anysdeCrisiEstafa.Els moviments socials exposen i debaten: la crisi i alternatives Manifestació Jornada internacional de lluita. "10 anys de crisi estafa. Prenem el control de les finances" Vídeo de ATTAC España. "10 años de Crisis Estafa" Presentación del libro editado por ATTAC: "10 años de crisis, hacia el control ciudadano de las finanzas Entrevista a Isabelle Bourboulon. Miembro de ATTAC Francia Presentació Campaña "10 años de crisis/estafa" en Madrid El futuro del Trabajo: Parte1 - Presentación Enrique Seijas ATTAC Parte 2 - Ponencia Héctor Zapata Parte 3 - Ponencia Albert Recio Parte 4 - Coloquio con el Público Susan George explica qué es ATTAC

Macron et ses cadeaux fiscaux : toujours plus pour ceux qui ont déjà trop ! from Attac Play on Vimeo.

Refugi i migració a la UE: Veus que trenquen murs Refugi i migració a la UE: L'Europa Fortalesa: Alternatives

Tratados Europeos from aire on Vimeo.

Vídeo de les lluites per la Renda Garantida de Ciutadanía Cómo afecta la Regla de Gasto de Montoro al Ayuntamiento de Madrid

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

Etiquetes