Marxa festiva a Passeig de Gràcia contra l’evasió d’impostos i els paradisos fiscals

El diari del Treball

Un nombrós grup de manifestants desfila per l’artèria comercial més important de Barcelona denunciant els establiments de l es grans empreses que evadeixen impostos o declaren menys del que correspon

Pancarta que els manifestants han situat davant dels establiments acusats de tripijocs fiscals foto: Tomeu Ferrer

Pancarta que els manifestants han situat davant dels establiments acusats de tripijocs fiscals foto: Tomeu Ferrer

Els atrafegats vianants del Passeig de Gràcia de Barcelona han vist un nou espectacle. Els membres de la plataforma per una fiscalitat justícia ambiental i solidària han fet una marxa festiva per denunciar els paradisos fiscals i l’elusió d’impostos.

La manifestació, amb grup de batuca al davant, ha fet diverses parades en llocs on els seus representants han denunciat empreses concretes per realitzar pràctiques fiscalment perjudicials per a la ciutadania.

La marxa festiva ha fet parades davant d’una oficina de Deusche Bank. Sobre aquest gegant financer un membre de la plataforma ha explicat que declara els seus guanys a través de filials i empreses pantalles i en paradisos fiscals com Malta, Finlàndia o Curaçao. Ha citat un informe d’una consultora segons el qual el banc alemany deriva els seus ingressos de 33.000 milions anuals a Malta, “evadint impostos equivalents al 18% dels seus guanys”…

Un personatge disfressat de defraudador acompanyava el seguisi foto: Tomeu Ferrer

Uns metres més avall el grup ha plantat la pancarta davant un establiment de la xarxa Starbucks. Allà s’ha denunciat que aquesta cadena de cafeteries vehicula els guanys obtinguts en llocs com la Gran Bretanya, a través d’Holanda, que té un règim fiscal molt semblant als paradisos fiscals. Gràcies a això any a any han declarat uns ingressos tan baixos a l’Estat britànic que una campanya ciutadana va posar el dit a la nafra i va fer que en aquell país l’administració obrís una investigació que ha acabat amb un increment notable dels impostos que ara paga aquella multinacional al país.

IEls manifestanrts eren de totes les edats foto: Tomeu Ferrer

I les visites han seguit: oficines de Banc Sabadell, La Caixa, o establiments com Apple han estat objecte de la mateixa acció. Explicació dels tripijocs fiscals que els són atribuïts i reclamació a la ciutadania que es mobilitzi per canviar les coses.

A Espanya, diu la plataforma, el 72% del frau fiscal el fan les grans empreses i grans famílies. Els paradisos fiscals, cada cop més utilitzats, són el principal forat negre per on l’erari públic perd uns recursos econòmics que li haurien de permetre desenvolupar millors polítiques de serveis, han dit. I dures dades més: totes les firmes de l’Ibex 35 tenen presència a paradisos fiscals; la inversió espanyola a paradisos fiscals, afirma la plataforma, va créixer un 205% entre 2013 i 2014.

Els manifestants han reclamat als ciutadans que facin boicot als productes i/o serveis de les empreses no responsables fiscalment. També els han demanat que es mobilitzin per reclamar a les administracions que preguin mesures per a un major control dels paradisos fiscals i centres offshore. Finalment han recomanat als ciutadans que tinguin en compte aquestes propostes a l’hora d’escollir el vot a les pròximes eleccions del 26 de juny.

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes