Un gran cavall de troia per denunciar el TTIP

cartell-caball
Un gran Cavall de Troia, de 8 metres, visita l’ Estat espanyol per a denunciar el TTIP
El Tractat Transatlàntic de comerç i inversions entre Estats Units i la Unió  Europea (TTIP, segons les sigles en anglès) és el nou Cavall de Troia dels nostres temps. D’aquesta manera el va representar l’associació Amics de la Terra durant una acció de denúncia amb un cavall inflable de 8 metres. Des de l’estiu de 2014, està recorrent Europa i ja ha visitat més de 10 països. A començament de juny va iniciar la seva girada per l’ Estat Espanyol visitant 10 ciutats on es faran diferents activitats. Amb aquesta escenificació es vol donar a conèxer el TTIP com un Cavall de Troia de les transnacionals i per a això es demana als europarlamentaris/ies que es posicionin en contra d’aquest tractat i a favor de la ciutadania que representen.
Aquesta setmana, Amigos de la Tierra i la Campanya Catalunya No al TTIP porten el Cavall de Troia a Barcelona: la cita és el proper dimecres 17 a la Plaça dels Àngels de 10 a 14 hores.  Durant l’acte es representaran les negociacions en perfecte silenci, tal com s’està negociant el TTIP, ja que per això sorgeix l’associació amb el Cavall de Troia com exemple del secretisme i opacitat que envolta les seves negociacions.
Aquest és un moment clau del procés negociador. El dimecres 10 de juny s’hauria d’haver fet una votació al Parlament Europeu respecte a l’ Informe Lange (del nom del seu responsable) sobre el TTIP. Tanmateix, aquesta votació es va suspendre [1]. El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, va utilitzar la nit del dimarts l’article 175 del Reglament del Parlament per suspendre la votació degut a la presentació de més de 200 esmenes i demandes de vot particular i per separat dels diferents punts  de l’informe. El matí del dimecres 10 es va realitzar una votació a la cambra on per 183 vots a favor de la suspensió, provinents dels conservadors, liberals i ultradretans, contra 181 es va impedir, a més a més, un debat sobre el TTIP.[2]
En principi, la presentació d’una quantitat tan gran d’esmenes i demandes de votació per separat ens indica que existeix un desacord entre el membres del Parlament respecte al tractat,especialment sobre temes tant conflictius com el «mecanisme de resolució de controvèrsies inversor – Estat» (ISDS), així com la utilització de tribunals privats d’arbitratge per dirimir aquestes disputes; la «convergència reguladora» que provocaria un debilitament de la capacitat dels Estats per a exercir la seva sobirania i de les institucions democràtiques  per a protegir l’ interès general.  D’acord amb l’ associació «Jueces para la  Democracia»: «Las decisiones de ese tribunal arbitral pueden suponer la vulneración del principio básico de independencia de los órganos jurisdiccionales de los Estados.»[3]
Això també demostra que la pressió ciutadana va ser clau per a influir sobre el posicionament dels grups polítics presents al Parlament Europeu [4]. L’aspecte  negatiu vindria de la més que possible pressió que la Comissió Europea  i el poder empresarial per la suspensió de la votació ja que podria haver-les resultat negativa per un rebuig contundent al un mecanisme de blindatge de les transnacionals.
La veu de l’opinió pública ha de ser ben forta, és imprescindible continuar en #AlertaTTIP fins aconseguir detenir totalment les negociacions del TTIP, així com la suspensió de les negociacions del tractat sobre comerç i inversions de serveis TISA, que les seves filtracions van obligar al govern espanyol a donar explicacions, i frenar la ratificació del tractat UE – Canadà (CETA).
Convidem als medis de comunicació que es facin eco d’aquesta demanda ciutadana i que assisteixin a la presentació del «Tractat de Troia», representat pel seu cavall, exemplificant així perfectament la manera en que es desenvolupen aquestes negociacions 
Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes