Roda de premsa de la presentació del Fòrum d’alternatives a l’atur, la pobresa i la desigualtat

 roda de premsa Fòrum
Vídeo de l’acte a la columna dreta d’aquesta mateixa web.

“Darrere de les xifres d’atur i pobresa hi ha dolor, angoixa i desesperança, hem d’insistir en desemmascarar les causes, els responsables i incidir en les alternatives”

Avui, al Col·legi de Periodistes de Catalunya, portaveus del grup promotor han presentat el programa  del Fòrum d’Alternatives a l’Atur, la Pobresa i les Desigualtats, que tindrà lloc del 24 al 26 d’abril, al Campus Ciutadella de la UPF de Barcelona.

Més de seixanta organitzacions, moviments socials i plataformes es trobaran durant 3 dies i veuran les causes, els seus responsables i la recerca de solucions, així com la proposta d’accions conjuntes. Per al grup impulsor del Fòrum, l’objectiu de la presentació d’avui, a més a més de presentar els més de 32 tallers,  seminaris, taules de debats i les adhesions, també “és un crida” a la participació d’aquells col·lectius i persones que encara no s’han sumat perquè és imprescindible per revertir l’actual situació de creixent desigualtat que té unes conseqüències “devastadores”.

Per a Núria Carreras, presidenta del Col·legi Oficial Treball Social “aquest Fòrum ens permet ser altaveus de l’agressió que està patint la gent i ens compromet a generar estats d’opinió”. L’objectiu del Fòrum a més d’aprofundir en les dimensions de l’atur, la pobresa i la desigualtat, conèixer les seves causes i els seus responsables, és avançar mitjançant el diàleg i el debat de les organitzacions, moviments i plataformes socials participants, en la recerca de les solucions i alternatives al “desordre” econòmic, social i polític existent, així com organitzar el suport a les accions i iniciatives d’acció i mobilització que s’acordin en el marc dels tallers i seminaris, sempre amb el lema de “rescatar les persones” i la finalitat de construir una societat més justa, igualitària, solidària i democràtica.

Durant el Fòrum tindran la paraula “els moviments socials i les plataformes” tot i comptar amb l’adhesió d’un gran nombre de partits polítics de l’arc parlamentari, ERC, PSC, ICV, EUiA, CUP i també de les plataformes polítiques emergents, com Procés Constituent, Podem o BComú.  Des del Fòrum s’ha volgut aprofitar l’actual “ambient pre-electoral”  per “arrencar” un compromís d’aquestes forces polítiques. Aquesta tarda a les 19 h. tindrà lloc al Centre Parc Sandaru de Barcelona un debat en el que hi participaran representants de totes elles.

Barcelona, 9 d’abril de 2015
Grup Promotor
Contacte: 661390670

Rosa Mateu
Àmbits
Iniciativa per Catalunya Verds
Passatge del Rellotge, 3 – 08002 Barcelona
93 301 06 12 ext. 235
[email protected]
www.iniciativa.cat

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes