Roda de premsa de la presentació del Fòrum d’alternatives a l’atur, la pobresa i la desigualtat

 roda de premsa Fòrum
Vídeo de l’acte a la columna dreta d’aquesta mateixa web.

“Darrere de les xifres d’atur i pobresa hi ha dolor, angoixa i desesperança, hem d’insistir en desemmascarar les causes, els responsables i incidir en les alternatives”

Avui, al Col·legi de Periodistes de Catalunya, portaveus del grup promotor han presentat el programa  del Fòrum d’Alternatives a l’Atur, la Pobresa i les Desigualtats, que tindrà lloc del 24 al 26 d’abril, al Campus Ciutadella de la UPF de Barcelona.

Més de seixanta organitzacions, moviments socials i plataformes es trobaran durant 3 dies i veuran les causes, els seus responsables i la recerca de solucions, així com la proposta d’accions conjuntes. Per al grup impulsor del Fòrum, l’objectiu de la presentació d’avui, a més a més de presentar els més de 32 tallers,  seminaris, taules de debats i les adhesions, també “és un crida” a la participació d’aquells col·lectius i persones que encara no s’han sumat perquè és imprescindible per revertir l’actual situació de creixent desigualtat que té unes conseqüències “devastadores”.

Per a Núria Carreras, presidenta del Col·legi Oficial Treball Social “aquest Fòrum ens permet ser altaveus de l’agressió que està patint la gent i ens compromet a generar estats d’opinió”. L’objectiu del Fòrum a més d’aprofundir en les dimensions de l’atur, la pobresa i la desigualtat, conèixer les seves causes i els seus responsables, és avançar mitjançant el diàleg i el debat de les organitzacions, moviments i plataformes socials participants, en la recerca de les solucions i alternatives al “desordre” econòmic, social i polític existent, així com organitzar el suport a les accions i iniciatives d’acció i mobilització que s’acordin en el marc dels tallers i seminaris, sempre amb el lema de “rescatar les persones” i la finalitat de construir una societat més justa, igualitària, solidària i democràtica.

Durant el Fòrum tindran la paraula “els moviments socials i les plataformes” tot i comptar amb l’adhesió d’un gran nombre de partits polítics de l’arc parlamentari, ERC, PSC, ICV, EUiA, CUP i també de les plataformes polítiques emergents, com Procés Constituent, Podem o BComú.  Des del Fòrum s’ha volgut aprofitar l’actual “ambient pre-electoral”  per “arrencar” un compromís d’aquestes forces polítiques. Aquesta tarda a les 19 h. tindrà lloc al Centre Parc Sandaru de Barcelona un debat en el que hi participaran representants de totes elles.

Barcelona, 9 d’abril de 2015
Grup Promotor
Contacte: 661390670

Rosa Mateu
Àmbits
Iniciativa per Catalunya Verds
Passatge del Rellotge, 3 – 08002 Barcelona
93 301 06 12 ext. 235
rmateu@iniciativa.cat
www.iniciativa.cat

Etiquetes: .

Asóciate

Esdeveniments

Videos recomanats

Concentració a l'Oficina de la Unió Europea en Barcelona. Dia d'Acció global contra els paradisos fiscals Concentració a l'Oficina de la Unió Europea en Barcelona. Dia d'Acció global contra els paradisos fiscals Quinta jornada Cicle On vas Europa? El futur de l'estat nació Quarta jornada Cicle On vas Europa? La progressió de l'extrema dreta Tercera jornada cicle On vas Europa? L'Europa fortalesa. Segona sessió Cicle On vas Europa?: Europa al Món Primera sessió Cicle On vas Europa: La Europa del capital i la crisi Taula rodona Jornada 15 S "10 anys de crisi. Prenem el control de les finances" #10anysdeCrisiEstafa.Els moviments socials exposen i debaten: la crisi i alternatives Manifestació Jornada internacional de lluita. "10 anys de crisi estafa. Prenem el control de les finances" Vídeo de ATTAC España. "10 años de Crisis Estafa" Presentación del libro editado por ATTAC: "10 años de crisis, hacia el control ciudadano de las finanzas Entrevista a Isabelle Bourboulon. Miembro de ATTAC Francia Presentació Campaña "10 años de crisis/estafa" en Madrid El futuro del Trabajo: Parte1 - Presentación Enrique Seijas ATTAC Parte 2 - Ponencia Héctor Zapata Parte 3 - Ponencia Albert Recio Parte 4 - Coloquio con el Público Susan George explica qué es ATTAC

Macron et ses cadeaux fiscaux : toujours plus pour ceux qui ont déjà trop ! from Attac Play on Vimeo.

Refugi i migració a la UE: Veus que trenquen murs Refugi i migració a la UE: L'Europa Fortalesa: Alternatives

Tratados Europeos from aire on Vimeo.

Vídeo de les lluites per la Renda Garantida de Ciutadanía Cómo afecta la Regla de Gasto de Montoro al Ayuntamiento de Madrid

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

Etiquetes