1ª Jornada ciutadana per una fiscalitat justa – 24 de gener de 2015

jornada-fiscalitat-justa

 1ª Jornada ciutadana per una fiscalitat justa – 24 de gener de 2015 / #FiscalitatJusta24G

Els impostos, com a mesura de redistribució i reducció de les desigualtats, estan en el centre del debat polític i social. Moltes entitats i moviments identifiquen clarament aquest debat com la clau de volta per a revertir certes polítiques de retallades i austericidi i lluitar així contra la pobresa i l’exclusió. Alhora les pràctiques d’elusió fiscal de grans empreses i fortunes són cada cop més descarades i evidents, i els casos de frau perpetrats per les grans fortunes generen cada cop més escàndol públic.

Podem trobar en la fiscalitat les respostes per caminar cap a una societat més justa? Quines mesures fiscals funcionen per eliminar la pobresa? Som capaços de trobar punts de treball en comú entre aquells que treballem la fiscalitat justa a Catalunya? Quins haurien de ser els propers passos per a mobilitzar-nos per aquesta legítima lluita?

10:00 – 10:30 Benvinguda i presentació de la jornada

10:30 – 11:45 Taula rodona – Són els impostos i el sistema fiscal la clau de volta per eliminar la pobresa i les desigualtats? Desigualtats, predistribució i redistribució.

·         Teresa Crespo, presidenta d’ECAS (Entitats Catalanes d’Acció Social) i del Consell Assessor de Polítiques socials de la Generalitat.

·         Toni Comín, professor de ciències socials a ESADE- Universitat Ramón Llull, membre del col·lectiu Democràcia Econòmica.

·         Maite Vilalta, professora d’Hisenda Pública a la UB.

11:45 – 12:15 Mites i llegendes entorn al sistema tributari. Miguel Angel Mayo, coordinador del sindicat de tècnics d’Hisenda (GESTHA) a Catalunya.

12:15 – 13:45 – La lluita per un sistema fiscal més just a Catalunya. Espai de treball i debat entre entitats i moviments. Compartir experiències i propers passos.

1.     ‘Escraches’ a corporacions que no tributen. L’experiència de ‘Uk Uncut’ a Anglaterra. Jordi Garcia, membre de la Plataforma per una fiscalitat justa.

2.     L’impacte de l’evasió fiscal als països del sud. Aprenentatges i reptes. Francesc Mateu, diirector d’Oxfam Intermon a Catalunya

3.     Destapar i denunciar els casos de corrupció i frau des del periodisme crític. Marc Font, de LaDirecta

4.     El canvi vist des de dins. La necessària transformació a les institucions. David Fernàndez, president de la comissió de Frau i Elusió Fiscal del Parlament de Catalunya.

13:45 – 14:00 Tancament de la jornada

14:00 – 15:00 Aperitiu de confluència. Espai de coneixença entre participants

Lloc: Centre cívic Parc Sandaru. c/ Bonaventura Muñoz, 21
Data: 24 de gener
Cal inscripció prèvia. Entrada gratuïta, aportació voluntària per cobrir despeses.
Inscripcions aquí.

Organitza: Plataforma per una fiscalitat justa, ambiental i solidària.

Col·laboren i participen: Campanya Pobresa Zero, Observatoris Ciutadans Municipals (OCM), Comissió promotora ILP Renta Garantida de Ciutadania, Plataforma Ciutadana per l’Auditoria del Deute BCN.

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes