El sistema sanitari públic a Catalunya enfilat cap al col.lapse

5 juny 2014 | Categories: Catalunya, Comunicats, Portada, retallades, Sanitat, Serveis públics |

Mas-Boi-Ruiz

Els responsables de Salut estan planejant tancar més llits d’hospitals, més quiròfans i més Centres d’Atenció Primària (CAP) i durant més temps que en anys precedents, amb l’excusa de que a l’estiu baixa la demanda sanitària.

Diuen que ho fan per estalviar-se cèntims en el Sistema Públic, però com que les necessitats en salut continuen, passen més recursos públics als centres privats que fan negoci amb la salut. Aquest any 2014 el Servei Català de la Salut té el mateix pressupost que el 2013, menys el dèficit generat que arrossega del 2013. Però a més, es parla de més i noves retallades d’uns 120 milions menys per aquest final d’any.

Aquesta situació es suma a la retallada sostinguda i repetitiva de pressupostos del Departament de Salut des del 2010. Recordem que al 2011 salut tenia un pressupost de 9.874 milions d’euros i al 2013 en té 8.289 milions, és ha dir una retallada de 1.585 milions que representa un 16% de retallada en tres anys.

Hem de saber que mentre als hospitals públics propis de l’ICS i als concertats sense afany de lucre se’ls hi ha retallat en aquests tres anys entre un 10% i un 15% els pressupostos, als hospitals concertats privats amb afany de lucre com els tres de IDC/CAPIO (General de Catalunya, Sagrat Cor i Clínica de Sabadell) se’ls hi ha augmentat el concert de 71,1 milions a 127 milions, és ha dir un augment del 78,6%.

Les llistes d’espera, en conseqüència, també s’agreujaran aquest estiu, comportant més patiment, dolor, incapacitat i agreujament de les patologies. A la vegada que seguirà la derivació de pacients cap als centres privats amb afany de negoci paga’n els pressupostos públics.

És per tot això que la ciutadania titular del Sistema públic estem cada cop més indignats i preocupats per la seva degradació, pel futur del mateix i les repercussions sobre la nostra salut. Volem aquí denunciar aquesta situació que ja ha sobrepassat tots els límits. La FAVB, la CONFAVC i altres entitats que defensem el sistema públic de salut fem arribar una carta al Conseller de Salut, exigint:

Que la sanitat sigui 100×100 pública, universal, de qualitat i gestionada públicament de forma transparent i amb participació de les persones que la utilitzen i en són propietàries.

Que funcioni al 100×100 de la seva capacitat. És a dir sense llits, quiròfans, consultes i serveis tancats.

Que els diners públics es destinin al 100×100 a finançar centres públics i no a centres privats que fan negoci amb la nostra salut.

Que durant l’estiu els centres i serveis sanitaris funcionin al 100×100.

Que les llistes d’espera generades per les retallades no siguin l’excusa per derivar intervencions i proves a la privada.

No volem que continuï l’espoli planificat que s’està produint a la sanitat pública, especialment des de que vostè és conseller de salut. Li demanem la dimissió, per la defensa que està fent dels interessos privats en lloc de fer-ho per l’ interès general de la població.

 

 

 

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes