Més de 2 milions de signatures pel dret humà a l’aigua

 

nena-bebent-aigua

Ecologistes en Acció participa en el lliurament d’una Iniciativa Ciutadana que reclama garanties d’aigua i sanejament per a tota la població europea

Més dos milions de persones de tota Europa han donant suport a la proposta de la Iniciativa Ciutadana Europea (HISSI) sobre el dret humà a l’aigua. L’objectiu és que la Unió Europea aprovi una normativa que garanteixi aigua i sanejament per a tota la població. La iniciativa, que arriba en un moment de privatització de serveis, ha estat presentada aquest matí de manera simultània a diverses capitals. Ecologistes en Acció ha participat al costat d’altres grups i sindicats en la presentació davant la Junta Electoral Central de les 65.450 signatures recollides en l’Estat espanyol.

S’ha superat amb escreix el nombre de suports necessaris per treure endavant la HISSI, una eina de consulta creada en 2012 amb l’objectiu que una proposta ciutadana pugui presentar-se davant la Comissió i el Parlament Europeu per elaborar o modificar una llei. Aquesta elevada participació ha reflectit que la població europea demanda ser consultada en un aspecte tan crucial per a la vida com és la gestió de l’aigua.

La HISSI posa de manifest la necessitat de gestionar l’aigua amb criteris d’universalitat i equitat per assegurar el seu accés a nivell global. En aquest sentit, el seu objectiu és que la UE aprovi una normativa que garanteixi els serveis d’aigua i sanejament per a tota la població a Europa. Però a més té com a objectiu que els serveis de l’aigua no es liberalitzin, rebutja que s’inclogui en els tractats comercials el proveïment i sanejament de l’aigua. Demana també que es traslladi a totes les polítiques de l’aigua i afins de la UE el principi que l’aigua no és un ben comercial, aspecte recollit en la Directiva marc de l’aigua, i que es promogui la col·laboració públic-pública.

La Federació Europea de Sindicats de Serveis Públics va ser qui va impulsar la HISSI de l’aigua i va obrir aquesta eina a la participació d’un elevat nombre de col·lectius i xarxes europeus com el Moviment Europeu de l’Aigua. En l’Estat espanyol, la Xarxa Aigua Pública i la Plataforma Aigua és Vida, xarxes de les quals és membre Ecologistes en Acció, va ser molt activa recollint signatures i promovent la gestió pública de l’aigua.

El fort suport social a la iniciativa ha generat ja respostes en les instàncies europees. El passat mes d’agost el comissari de Mercat Interior i Serveis, Michel Barnier, va declarar que la gestió de l’aigua no formarà part de la directiva europea sobre concessions, una norma per regular la privatització a través de contractes de les Administracions amb empreses sobre serveis.

Ecologistes en Acció exigeix en aquest lliurament de signatures que la Comissió i el Parlament Europeu escoltin la veu tantes dones i homes d’Europa i que aprovin la normativa necessària per garantir que totes les persones de la UE puguin accedir a un bon servei públic de proveïment i sanejament de l’aigua.

Veure Iniciativa Ciutadana Europea

ATTAC Acordem participa en la iniciativa a través de la plataforma Aigua és Vida.

Etiquetes: .

Asóciate

Esdeveniments

Videos recomanats

Concentració a l'Oficina de la Unió Europea en Barcelona. Dia d'Acció global contra els paradisos fiscals Concentració a l'Oficina de la Unió Europea en Barcelona. Dia d'Acció global contra els paradisos fiscals Quinta jornada Cicle On vas Europa? El futur de l'estat nació Quarta jornada Cicle On vas Europa? La progressió de l'extrema dreta Tercera jornada cicle On vas Europa? L'Europa fortalesa. Segona sessió Cicle On vas Europa?: Europa al Món Primera sessió Cicle On vas Europa: La Europa del capital i la crisi Taula rodona Jornada 15 S "10 anys de crisi. Prenem el control de les finances" #10anysdeCrisiEstafa.Els moviments socials exposen i debaten: la crisi i alternatives Manifestació Jornada internacional de lluita. "10 anys de crisi estafa. Prenem el control de les finances" Vídeo de ATTAC España. "10 años de Crisis Estafa" Presentación del libro editado por ATTAC: "10 años de crisis, hacia el control ciudadano de las finanzas Entrevista a Isabelle Bourboulon. Miembro de ATTAC Francia Presentació Campaña "10 años de crisis/estafa" en Madrid El futuro del Trabajo: Parte1 - Presentación Enrique Seijas ATTAC Parte 2 - Ponencia Héctor Zapata Parte 3 - Ponencia Albert Recio Parte 4 - Coloquio con el Público Susan George explica qué es ATTAC

Macron et ses cadeaux fiscaux : toujours plus pour ceux qui ont déjà trop ! from Attac Play on Vimeo.

Refugi i migració a la UE: Veus que trenquen murs Refugi i migració a la UE: L'Europa Fortalesa: Alternatives

Tratados Europeos from aire on Vimeo.

Vídeo de les lluites per la Renda Garantida de Ciutadanía Cómo afecta la Regla de Gasto de Montoro al Ayuntamiento de Madrid

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

Etiquetes