La reforma energètica del PP, contra les energies renovables i l’autogestió energètica

19 agost 2013 | Categories: campanyes, denúncia, ecologia, Portada, Serveis públics |

Mapa+de+las+distribuidoras

 

Albert Batiste Triadó – ATTAC Acordem

El govern central del PP està tramitant i aprovant via decret amb caràcter d’urgència (o sigui sense debat parlamentari ni per suposat participació ciutadana) la reforma del sector energètic. Les organitzacions ecologistes i per un nou model energètic han denunciat que les mesures proposades, amb l’excusa d’un suposat dèficit tarifari, estan dictades per les cinc grans empreses energètiques (Endesa, Iberdrola, Gas Natural Fenosa, HC Energía y E.ON) i van en contra, tant del foment de les energies alternatives, com de les iniciatives d’autogestió energètica que han sorgit els darrers anys al nostre païs.

Fa riure que parlin de dèficit unes companyies que obtenen grans beneficis. És veritat que han disminuïr en els darrers anys, però per efectes de la baixada de consum deguda a la situació econòmica i en cap cas, com es pretén pel govern, per culpa de les energies alternatives o autogenerades.

L’implantació de les energies alternatives a Espanya és ridícula comparada amb altres països europeus (Alemanya, a la que quan convé es posa com a exemple de bona gestió econòmica), i, segons les empreses del sector, les noves normes seran un fre molt important al desenvolupament d’aquest tipus d’energies netes que son les úniques que ens permetran lluitar d’una manera segura contra el canvi climàtic.

També, la nova normativa ha estat denunciada per les organitzacions i cooperatives de producció autogestionada d’energia neta (tals com Zencer, Goiener, Enerpuls i Som Energia a Catalunya), al posar traves al desenvolupament d’aquest tipus d’energia (inclús a la generada de manera descentralitzada per l’autoconsum), que està començant a competir amb la produïda de manera centralitzada per les grans empreses del lobby energètic.

La nova normativa  arriba fins a l’aberració de desincentivar l’estalvi energètic (contravenint la directiva europea al respecte), al permetre a les empreses pujar les tarifes de potència contractada i baixar les de consum, amb el que es premia el despìlfarrament. Totes aquestes mesures les notarem els ciutadans en el rebut de l’electricitat dels propers mesos.

Aquesta iniciativa és una mostra més de que amb l’actual govern les grans empreses ja no cal que comprin als polítics, al estar assegudes directament al consell de ministres.

Duraant els mesos de juliol i agost han començat les iniciatives i mobilitzacions ciutadanes i del sector de l’energia alternativa i autiogestionada, contra aquesta reforma, iniciatives que continuaran a la tardor preveient-se arribar si cal a proposar actes de desobediència ciutadana.

http://www.somenergia.coop/nota-de-premsa-levantandonos-contra-la-nueva-reforma-electrica 

 

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes