15 de abril, començament de la ILP per la renda garantida ciutadana

22 març 2013 | Categories: Portada |

Sin título

El 15 d’abril comença la campanya de recollida de signatures

Un cop acceptada a tràmit la ILP per una Renda Garantida Ciutadana comença el procés de mobilització ciutadana per recollir un mínim de 50.000 signatures

Avui algunes persones membres de la Comissió Promotora per una Renda Garantida Ciutadana han presentat la campanya que es portarà a terme per tal de recollir les 50.000 signatures necessàries per poder seguir el procès de la ILP per una Renda Garantida Ciutadana.

El passat 12 de març la Mesa del Parlament va acceptar a tràmit la proposta i, un cop fets els tràmits administratius, el proper 15 d’abril començarà la campanya de recollida de signatures. A partir del 15 d’abril disposarem de 120 díes hàbils per recollir les signatures, podent demanar una pròrroga de 60 dies més.

La campanya pretén superar el nombre mínim de signatures establert per la llei i va acompanyada d’un video promocional informatiu. La comissió promotora vol que la ciutadania prengui la paraula i s’expressi de forma oberta i lideri aquesta ILP en un moment en què les dades de pobresa són en augment i es comença a patir una situació molt preocupant en la nostra societat.

Actualment a Catalunya hi ha prop del 25% de persones a l’atur, de les que només un 30% cobraran algun tipus de prestació a finals d’any. La taxa de pobresa i risc d’exclussió és del 24%, de les quals el 43’5% són dones i el 39’8% homes. Les famílies monoparentals representen un 48% del total.

La ILP per una Renda Garantida Ciutadana permetrà debatir alternatives en la lluita contra la pobresa i l’exclusió. La campanya vol ser un inici del debat i un espai de pedagogia social.

Els eixos centrals de la proposició de llei de creació d’una Renda Garantida de

Ciutadania són:

–  És un dret universal de tots els ciutadans i ciutadanes de Catalunya, no condicionat a disponibilitats pressupostàries ni a l’obligació de participar en accions d’ inserció social i laboral.

–  És un dret subjectiu de caràcter individual però vinculat a la situació econòmica de la persona i, en el seu cas, del nucli familiar o de convivència.

Comissió Promotora de la ILP per una Renda Garantida Ciutadana. ilprcg@gmail.com

–  El dret a percebre una prestació econòmica de, com a màxim, 664 euros mensuals per dotze pagues.

–  La prestació econòmica de la RGC té caràcter suplementari; és el dret a percebre la quantitat necessària a fi que, sumada als ingressos econòmics que es tinguin per qualsevol concepte, es disposi d’uns ingressos econòmics iguals a 664 euros mensuals per dotze pagues.

–  Els requisits per accedir al dret a cobrar la prestació econòmica de la RGC són:

  •  Tenir 18 o més anys, o ser menor emancipat.
  •  Estar vivint legalment a Catalunya.
  •  Tenir residència continuada a Catalunya durant un mínim de 12 mesos.
  • No disposar d’ ingressos econòmics superiors als mínims garantits equivalents a la quantia de l’indicador de renda de suficiència de Catalunya (per l’ any 2012, 664 euros mensuals per dotze pagues), durant com a mínim els 4 mesos anteriors a la sol·licitud.

Comissió Promotora per una Renda Garantida Ciutadana

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes