Crida a la societat civil catalana

19 juliol 2012 | Categories: Comunicats, Mercats financers, mobilitzacions, Portada |

El dijous 12 de juliol diverses entitats, associacions i persones signants del Manifest ciutadà davant la crisi del sistema financer es van reunir per fer un intercanvi de parers respecte a l’actual realitat de la crisi sistèmica i les seves repercussions a Catalunya.

Hi ha un consens generalitzat sobre els orígens financers de la crisi actual i sobre l’absolut domini dels poders financers sobre la ciutadania, els nostres representants i la política. Els governs ens diuen que no poden prendre més que aquelles mesures que agraden als anomenats mercats, que com molts afectats ja saben tenen nom i cognoms. Això està significant entregar l’economia, els serveis, prestacions i bens comuns a la cobdícia insaciable dels més rics, de la banca i les grans transnacionals.

Els que haurien de representar els interessos de la ciutadania han legislat durant anys per afavorir els interessos dels lobbys econòmics i dels poderosos i amb això els han lliurat les claus del poder. Ara ja són els mercats financers els que directament manen, dient als governs què han de fer. Els ciutadans estem sent desposseïts contínuament amb la complicitat dels governs i el crit de la ciutadania no és escoltat, quan no és reprimit al carrer.

Els poders econòmics, amb la complicitat dels poders polítics estan exercint una violència econòmica sobre la societat en el seu conjunt, obligant a la ciutadania a fer-se càrrec i a assolir els deutes que són conseqüència de la cobdícia dels més rics. Si acceptem aquestes condicions imposades a la força i antidemocràticament, menem sense retorn a l’esclavatge i signaríem la carta de defunció de la Societat Civil i de la democràcia”.

Això no és una democràcia, els governs no ens representen, sinó que serveixen a menys de l’1% de la població en contra del bé comú. Alguns parlen ja de feixisme econòmic que està incrustant-se i acabant amb la societat. El que es ben segur és que ja podem parlar de dictadura financera.

La situació és ja molt desesperada per a molts i moltes i les previsions de futur encara son pitjors, però ja no podem comptar amb que els governs ens rescatin als ciutadans, han rendit les seves armes al capital financer o bé les han posat al seu servei. En aquest moment necessitem donar un pas endavant per organitzar-nos contra el poder real, contra el capital financer a Catalunya, a Espanya, Europa i el Món. No podem seguir establint únicament lluites concretes però fragmentades. És necessari socialitzar la lluita globalment i per això hem de poder agrupar forces contra la dictadura dels mercats financers.

Amb aquest objectiu els participants en la reunió us invitem a unir-vos i formar part d’una àmplia plataforma ciutadana contra el poder financer, de caire cívic i polític a Catalunya.

Us invitem a signar el manifest a qui no ho hagi fet i convoquem una reunió de constitució en Barcelona de la plataforma el dia 3 de setembre de 2012, a les 19 h als locals de AGORA ( Pl. Catalunya 9, 4art)

Us hi esperem a tots i totes per constituir aquesta plataforma de caire obert i plural contra l’autèntic poder, el de l’oligarquia financera.

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes