Llençament de Carta al Banquer

17 juliol 2012 | Categories: Banca, banca pública, Espanya, mobilitzacions, Portada |

Comença la seva trajectòria CAB. Web ciutadana contra la dictadura de la banca

Ja podeu enviar les vostres aportacions a les bústies de Carta al Banquer (CAB)

www.cartaalbanquero.org

Carta al banquer és una eina de mobilització contra l’abús bancari i per a la recuperació del poder per part del ciutadà. Un suport per desenvolupar un projecte obert a la participació i mobilitza­ció, amb el qual pretenem recollir opinions i coneixements i retornar la informació, un cop selec­cionada i posada en comú, perquè la pròpia ciutadania pugui decidir les accions que vol empren­dre contra la dominació del poder financer.

En una primera fase participativa, la ciutadania pot fer-nos arribar la seva informació a través del web, enviant correus electrònics en els quals denunciï i informi de qualsevol tipus de fraus i abusos bancaris, exposant així els mecanismes legals i il·legals amb els quals la banca domina la societat.

Per a això, la ciutadania disposem de quatre bústies de correu:

1- CARTA AL BANQUER. Recull opinions i visions personals sobre allò que fan les enti­tats bancàries i la seva repercussió social.

2- DENÚNCIA AL BANQUER. Recull males experiències, abusos, queixes personals i col·lectives sobre entitats bancàries concretes.

3- SUPERVISA LA BANCA. Recull articles, estudis, treballs crítics i d’investigació sobre el sistema financer i bancari.

4- LA TEVA PROPOSTA DE BANCA PÚBLICA. Recull les propostes alternatives, ar- gumentades i raonades, de banca pública.

En aquesta fase, un equip de voluntaris haurà d’introduir en una base de dades la informació dels correus electrònics: temàtica, proposta, àrea geogràfica, entitats particulars, etc.

D’aquest treball sorgirà la següent fase, que se centrarà en la denúncia i mobilització, per exemple:

Un seguit de cartes escollides de la bústia «Carta al banquer» es distribuiran a través de les xarxes socials i altres mitjans per al seu ús en accions, mobilitzacions, etc.

Les cartes de «Denúncia al banquer», un cop classificades, serviran per fer possible l’organització deis afectats.

Els treballs seleccionats de les bústies «Supervisa la banca» i «La teva proposta de banca públi­ca» seran àmpliament difosos per promoure l’acció ciutadana.

Carta al banquer ens permetrà tenir una visió de conjunt del poder, abusos i estafes del sector bancari; i donarà eines a la ciutadania per organitzar-se, enfrontar-se al poder financer, recupe­rar el seu control i afavorir el desenvolupament d’una banca pública al servei de la societat.

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes