Segueix destapant-se la corrupció a la sanitat

7 juny 2012 | Categories: Opinió, Portada |

Segueix destapant-se la corrupció a la sanitat concertada catalana,

mentre els sospitosos intenten callar als que la denuncien.

Albert Batiste Triadó

Marta Sibina i Albano Dante
Marta Sibina i Albano Dante

Les sospites de corrupció a la sanitat concertada catalana, protagonitzades per gestors que al mateix temps que desde els seus càrrecs públics decideixen sobre el destí dels diners públics, se’n beneficien a través de les seves empreses privades (la majoria d’ells militants o relacionats amb el partir que governa la Generalitat), es van destapant i fan pensar que no es tracta pas de casos aïllats si no de pràctiques generalitzades en el nostre sistema sanitari.

A les investigacions en curs sobre Josep Prat (gerent de l’ICS i ex gerent de l’empresa INNOVA) i Ramón Bagó (ex alcalde de Calella i ex gerent de la Corporació Salut Maresme-Selva), ara s’afegeix l’informe de la Sindicatura de Comptes sobre les irregularitats comeses en el desmantellament de l’empresa pública Centres Mèdics Selva Maresme, en el que dos dels que havien estar els seus màxims gestors – Xavier Crespo, ex alcalde de Lloret per CiU i Carme Aragonés, regidora del PSC a Pineda) van vendre a empreses privades seves el patrimoni de CMSM per un valor molt inferior al real.

L’informe, de 70 pàgines, un cop redactat va ser refusat per la Sindicatura de Comptes per els vots dels síndics de CiU, PSC, ERC i PP, votant a favor de la seva difusió només els de ICV. Tanmateix,    ha estat conegut per què l’edició de Catalunya del diari El País hi ha tingut accés i l’està difonent en les darreres setmanes.

http://www.acordem.org

Al mateix temps que augmenten les sospites de corrupció generalitzada, el complex sanitari-empresarial-públic-privat ha iniciat maniobres per a tallar l’allau de denúncies. Per això ha triat la part més dèbil, els periodistes del diari de la província de Girona Cafè amb llet que van iniciar l’aixecament d’alfombres amb la seva investigació i valenta denúncia dels fets al voltant de la Corporació de Salut Maresme-Selva, que es van plasmar en els vídeos “El major robatori de l’història de  Catalunya” i “Carta al President Mas” que han tingut una difusió molt àmplia a la xarxa.

http://www.cafeambllet.com/press/

Doncs bé, la Marta Sibina i l’Albano Dante, que van elaborar aquesta informació, han estat denunciats als tribunals per Josep Mª Via -membre de CiU, ex-soci de Prat i Bagó i assessor de sanitat del president Artur Mas- al considerar que els vídeos esmentats atempten contra el seu honor, demanant una indemnització de 20.000 euros. La informació complerta sobre la demanda es troba a la web:

http://www.lademandadevia.org/

És evident que la demanda de Via es fa en nom de tots els implicats en les sospites de corrupció -tots relacionats entre ells a través de la maranya d’organismes i empreses que formen la sanitat concertada catalana- i que té com a finalitat espantar als periodistes per tal de que no continuïn amb les seves investigacions i denúncies.

El dimecres que vé es fa la vista prèvia de la demanda, i la plataforma Iniciativa penal popular en defensa de la sanitat pública (IPP), a la que està adherida ATTAC ACORDEM, convoca als ciutadans preocupats pel tema a que compareguin a donar suport a la Marta i l’Albano. L’acte de suport es farà el dimecres 13 de juny, a la Ciutat de la Justícia (entrada que dóna a la Granvia), a les 11:00 hores.

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes