ATTAC ACORDEM decideix adherir-se a la denúncia penal de la PARS

web de la PARS (plataforma d’afectats per les retallades sanitàries)

La sanitat pública està sent desmantellada a Catalunya, mitjançant retallades pressupostàries i assistencials que estan duent a importants i perilloses restriccions d’accés a l’assistència sanitària, un dret de tots els ciutadans reconegut a la Constitució Espanyola i reforçat i garantit al seu desenvolupament legislatiu estatal i autonòmic d’aquest dret.

Sota el paraigües de les “mesures anticrisi” i “d’austeritat”, hi han indicis clars de privatització del sector sanitari públic pensats no per millorar la qualitat assistencial, sinó per afavorir al sector privat en el que tenen i han tingut grans responsabilitats els actuals Alts Càrrecs de la Generalitat que gestionen la sanitat pública. Les actuacions del Govern català i la Conselleria de Salut, els seus efectes en la realitat social, les declaracions dels responsables en la presa de decisions d’aquesta Conselleria i el perfil professional de les persones a qui s’ha encomanat aquest gir en la política sanitària catalana, marquen la línia d’una intencionalitat privatitzadora amb clars interessos econòmics del sector privat.

Per tot això, una plataforma integrada per ciutadanes i ciutadans anònims, professionals de l’àmbit jurídic i sanitari, tècnics en documentació, administratius, persones aturades, treballadores, precàries, agrupacions de tall social, veïnals i de pacients – entre les quals hi ha l’Associació de Veïns de l’Òstia, del barri popular de la Barceloneta, la Lliga de la Síndrome de la Fatiga Crònica, l’escriptora i exdirectora de la Biblioteca Nacional, Rosa Regàs i la Plataforma en Defensa de la Barceloneta – i un grup de treball de Democràcia Real Ja Barcelona i altres grups del 15M hem presentat, el 21 de març de 2012 davant la Fiscalia Superior de Catalunya, una denúncia per un possible delicte criminal i per sol·licitar que s’iniciïn diligències d’investigació davant els gravíssims fets que estan passant a l’àmbit sanitari català.

Denunciem un delicte tipificat a l’article 542 del Codi Penal, segons el qual incorren en un delicte tots aquells funcionaris públics “que, amb coneixement, impedeixin a una persona l’exercici d’altres drets cívics reconeguts per la Constitució i les Lleis“, a més d’altres delictes que puguin ser de la investigació que es practiqui.

Convidem a totes les ciutadanes que estiguin en lluita per la defensa del dret a la salut i la sanitat pública a sumar-se a aquesta acció legal contra l’espoli de drets cívics i béns públics.

[Fes clic aquí per saber-ne més]

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes