ATTAC ACORDEM decideix adherir-se a la denúncia penal de la PARS

web de la PARS (plataforma d’afectats per les retallades sanitàries)

La sanitat pública està sent desmantellada a Catalunya, mitjançant retallades pressupostàries i assistencials que estan duent a importants i perilloses restriccions d’accés a l’assistència sanitària, un dret de tots els ciutadans reconegut a la Constitució Espanyola i reforçat i garantit al seu desenvolupament legislatiu estatal i autonòmic d’aquest dret.

Sota el paraigües de les “mesures anticrisi” i “d’austeritat”, hi han indicis clars de privatització del sector sanitari públic pensats no per millorar la qualitat assistencial, sinó per afavorir al sector privat en el que tenen i han tingut grans responsabilitats els actuals Alts Càrrecs de la Generalitat que gestionen la sanitat pública. Les actuacions del Govern català i la Conselleria de Salut, els seus efectes en la realitat social, les declaracions dels responsables en la presa de decisions d’aquesta Conselleria i el perfil professional de les persones a qui s’ha encomanat aquest gir en la política sanitària catalana, marquen la línia d’una intencionalitat privatitzadora amb clars interessos econòmics del sector privat.

Per tot això, una plataforma integrada per ciutadanes i ciutadans anònims, professionals de l’àmbit jurídic i sanitari, tècnics en documentació, administratius, persones aturades, treballadores, precàries, agrupacions de tall social, veïnals i de pacients – entre les quals hi ha l’Associació de Veïns de l’Òstia, del barri popular de la Barceloneta, la Lliga de la Síndrome de la Fatiga Crònica, l’escriptora i exdirectora de la Biblioteca Nacional, Rosa Regàs i la Plataforma en Defensa de la Barceloneta – i un grup de treball de Democràcia Real Ja Barcelona i altres grups del 15M hem presentat, el 21 de març de 2012 davant la Fiscalia Superior de Catalunya, una denúncia per un possible delicte criminal i per sol·licitar que s’iniciïn diligències d’investigació davant els gravíssims fets que estan passant a l’àmbit sanitari català.

Denunciem un delicte tipificat a l’article 542 del Codi Penal, segons el qual incorren en un delicte tots aquells funcionaris públics “que, amb coneixement, impedeixin a una persona l’exercici d’altres drets cívics reconeguts per la Constitució i les Lleis“, a més d’altres delictes que puguin ser de la investigació que es practiqui.

Convidem a totes les ciutadanes que estiguin en lluita per la defensa del dret a la salut i la sanitat pública a sumar-se a aquesta acció legal contra l’espoli de drets cívics i béns públics.

[Fes clic aquí per saber-ne més]

Etiquetes: .

Asóciate

Esdeveniments

Videos recomanats

Concentració a l'Oficina de la Unió Europea en Barcelona. Dia d'Acció global contra els paradisos fiscals Concentració a l'Oficina de la Unió Europea en Barcelona. Dia d'Acció global contra els paradisos fiscals Quinta jornada Cicle On vas Europa? El futur de l'estat nació Quarta jornada Cicle On vas Europa? La progressió de l'extrema dreta Tercera jornada cicle On vas Europa? L'Europa fortalesa. Segona sessió Cicle On vas Europa?: Europa al Món Primera sessió Cicle On vas Europa: La Europa del capital i la crisi Taula rodona Jornada 15 S "10 anys de crisi. Prenem el control de les finances" #10anysdeCrisiEstafa.Els moviments socials exposen i debaten: la crisi i alternatives Manifestació Jornada internacional de lluita. "10 anys de crisi estafa. Prenem el control de les finances" Vídeo de ATTAC España. "10 años de Crisis Estafa" Presentación del libro editado por ATTAC: "10 años de crisis, hacia el control ciudadano de las finanzas Entrevista a Isabelle Bourboulon. Miembro de ATTAC Francia Presentació Campaña "10 años de crisis/estafa" en Madrid El futuro del Trabajo: Parte1 - Presentación Enrique Seijas ATTAC Parte 2 - Ponencia Héctor Zapata Parte 3 - Ponencia Albert Recio Parte 4 - Coloquio con el Público Susan George explica qué es ATTAC

Macron et ses cadeaux fiscaux : toujours plus pour ceux qui ont déjà trop ! from Attac Play on Vimeo.

Refugi i migració a la UE: Veus que trenquen murs Refugi i migració a la UE: L'Europa Fortalesa: Alternatives

Tratados Europeos from aire on Vimeo.

Vídeo de les lluites per la Renda Garantida de Ciutadanía Cómo afecta la Regla de Gasto de Montoro al Ayuntamiento de Madrid

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

Etiquetes