Manifestació del FSCat 28 gener 2012

29 gener 2012 | Categories: altermundisme, fòrum social, manifest, mobilitzacions, Portada |

La manifestació convocada pel Fòrum Social Català aplega milers de ciutadans i ciutadanes, sense banderes ni sigles, el dissabte  28 de gener 2012 a les 17h a Plaça Catalunya / Ronda Sant Pere de Barcelona fins al Parlament sota el lema

No a la dictadura financera. Aturem les retallades

Aquí podeu veure la crònica a la web del FSCat:

http://fscat.blog.pangea.org/


Manifest 28G llegit davant del Parlament per Arcadi Oliveres

No a la dictadura financera! Aturem les retallades!

Ens trobem en un moment de greu crisi del sistema, conseqüència de la cobdícia de banquers i grans empresaris i del malbaratament dels recursos públics -salvant bancs i fent obres faraòniques…- que ha mostrat la cara més ferotge del capitalisme neoliberal i de la globalització.

La crisi econòmica ha mostrat l’estat del benestar precari en el que vivim, una manca de llibertats democràtiques i una societat fortament desigual que va camí de la fractura social.

L’única recepta que ens proposen i imposen és la neoliberal: retallar la despesa pública i augmentar els impostos als mateixos de sempre. Les grans fortunes, unes poques famílies i grans corporacions queden de nou excloses, continuen evadint impostos, quan el que toca buscar solucions i contribuir pel bé comú.

A Catalunya més de 742.000 persones estan a l’atur, 1 de cada 5 catalanes és pobre. Però tot i això, els béns de luxe que només es poden permetre uns pocs baten records de ventes. Els hospitals tanquen plantes senceres i serveis d’urgències, els Centres d’Atenció Primària redueixen els horaris, l’educació pública cau en el més absolut oblit, s’executa pràcticament un desnonament cada hora, s’expulsa dels serveis socials els més pobres i així i tot, els grans consorcis empresarials augmenten els beneficis mentre es dediquen a reduir les plantilles.

Aquests dies es reuneixen a la ciutat suïssa de Davos, en el Fòrum Econòmic Mundial, els més rics del planeta per continuar imposant-nos més retallades i menys serveis públics, per silenciar les primaveres àrabs i els moviments d’indignats d’arreu. Per això, és urgent i necessari que la ciutadania prenguem el carrer per fer sentir la nostra veu i la de les persones més desafavorides. És més urgent que mai que canviem el rumb de les polítiques neoliberals que només beneficien als més rics, al l’1% de la població mundial que acumula prou riquesa per exercir un enorme poder sobre els països i els pobles.

Cal canviar el model econòmic i social que ens ha fet preocupar-nos més salva els bancs i els especuladors i condemna les persones. Cal canviar aquesta democràcia imperfecta que manté en el poder als mateixos de sempre al servei dels més rics.

Volem una Catalunya sens exclusió, sense pobresa, sense atur, sense desnonaments, sense corrupció, sense racisme, sense discriminació, sense violència masclista… Volem una Catalunya i un món just, en pau, solidari i amb drets socials per a tothom. Està a les nostres mans construir un nou món. Perquè nosaltres som la veritable majoria. Perquè tenim dret a decidir el nostre futur. Perquè si convertim les propostes en projectes, si ens unim i alcem la nostra veu, el canvi serà possible.

Avui comencem el Fòrum Social Català 2012, com un procés de posada en comú de propostes de transformació social. Convidem tota la ciutadania i les organitzacions a expressar, compartir i aplicar propostes de canvi.

Passem de la indignació a l’acció. No a la dictadura financera! Aturem les retallades!

Una altra política és possible! Una altra economia és necessària!

Fem possibles una altra Catalunya i un altre món!

Barcelona, 28 de gener de 2012Manifest


Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes