Les solucions a la crisi, segons Susan George

21 octubre 2010 | Categories: ecologia, economía crítica, Mercats financers |

DOCUMENTAL EN TV3

Susan George és una prestigiosa activista del moviment altermundista i una de les veus més destacades en la crítica a l’actual sistema econòmic neoliberal.

Va néixer als Estats Units i el 1994 es va nacionalitzar francesa. És politòloga i filòsofa. Presideix honoríficament, a França, l’organització ATTAC (Associació per la Taxació de les Transaccions i per l’Ajuda als Ciutadans). Als anys 90 va formar part de la direcció internacional de l’organització ecologista Greenpeace i ha assessorat nombroses organitzacions ecologistes, sindicats i agències de les Nacions Unides. Entre els seus llibres destaquen: Informe Lugano; La religión del crédito: el Banco Mundial y su imperio secular; El pensamiento secuestrado, i el 2010, Sus crisis, nuestras soluciones.

Segons Susan George, el que vivim no és una única crisi, sinó que en són tres. Tres crisis entrelligades per l’actual model econòmic: la crisi financera, la crisi de la desigualtat mundial creixent i la crisi climàtica. Per sortir-nos-en caldria reconvertir l’economia cap a l’ecologia, en un gran esforç col•lectiu i amb una inversió pública massiva. I per a un canvi d’aquesta magnitud caldrien aliances: grans aliances de ciutadans… Però abans caldria una narració transcendent de supervivència, que ajudi la humanitat a evolucionar cap a un món sostenible.

Etiquetes: .

Asóciate

Esdeveniments

Videos recomanats

Concentració a l'Oficina de la Unió Europea en Barcelona. Dia d'Acció global contra els paradisos fiscals Concentració a l'Oficina de la Unió Europea en Barcelona. Dia d'Acció global contra els paradisos fiscals Quinta jornada Cicle On vas Europa? El futur de l'estat nació Quarta jornada Cicle On vas Europa? La progressió de l'extrema dreta Tercera jornada cicle On vas Europa? L'Europa fortalesa. Segona sessió Cicle On vas Europa?: Europa al Món Primera sessió Cicle On vas Europa: La Europa del capital i la crisi Taula rodona Jornada 15 S "10 anys de crisi. Prenem el control de les finances" #10anysdeCrisiEstafa.Els moviments socials exposen i debaten: la crisi i alternatives Manifestació Jornada internacional de lluita. "10 anys de crisi estafa. Prenem el control de les finances" Vídeo de ATTAC España. "10 años de Crisis Estafa" Presentación del libro editado por ATTAC: "10 años de crisis, hacia el control ciudadano de las finanzas Entrevista a Isabelle Bourboulon. Miembro de ATTAC Francia Presentació Campaña "10 años de crisis/estafa" en Madrid El futuro del Trabajo: Parte1 - Presentación Enrique Seijas ATTAC Parte 2 - Ponencia Héctor Zapata Parte 3 - Ponencia Albert Recio Parte 4 - Coloquio con el Público Susan George explica qué es ATTAC

Macron et ses cadeaux fiscaux : toujours plus pour ceux qui ont déjà trop ! from Attac Play on Vimeo.

Refugi i migració a la UE: Veus que trenquen murs Refugi i migració a la UE: L'Europa Fortalesa: Alternatives

Tratados Europeos from aire on Vimeo.

Vídeo de les lluites per la Renda Garantida de Ciutadanía Cómo afecta la Regla de Gasto de Montoro al Ayuntamiento de Madrid

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

Etiquetes