Manifest Fundacional d’ATTAC ACORDEM: És l’hora de la ciutadanía

19 octubre 2010 | Categories: Catalunya, ciutadania, Comunicats, Portada |


És l’ hora de la ciutadania

Les persones que constituïm ACORDEM ho fem adherint-nos al moviment internacional de ciutadans i ciutadanes d’ATTAC a l’estat, manifestant així la nostra convicció i fe internacionalista. Partim de l’evidència de que aquest planeta, asimètricament globalitzat pel fonamentalisme irracional del capital, constitueix una llar inhòspita per la majoria i si no hi posem remei, estarà abocat a la ruïna social i ambiental per aquesta i futures generacions.

Hem decidit organitzar-nos per lluitar per la sobirania popular i els drets humans, necessaris ambdós per a que la democràcia tingui ben merescut el seu nom. Tots dos estan relegats per un sistema neoliberal depredador que diposita el poder en mans d’una plutocràcia mundial del diner, robant al poble i als seus representants i fent estèril, quan no és impossible, la política com a exercici orientat al bé comú.

Volem retornar l’autèntic significat a la democràcia i l’acció política és necessària per conquerir-la. La nostra finalitat és recuperar pels ciutadans i ciutadanes, el poder que la banca i les societats transnacionals s’han apropiat.

Per això acordem:

–          Constituir-nos com associació de ciutadans i ciutadanes autònoma i independent de qualsevol poder establert, sigui polític, econòmic, social o cultural.

–           Defensar un espai públic al qual prevalgui la laicitat.

–          Unir el nostre esforç amb aquelles organitzacions i/o moviments socials que persegueixin com ATTAC ACORDEM,  un canvi de sistema, orientat a  aconseguir un mon més just, equitatiu, ecològicament sostenible i solidari.

–          Utilitzar la informació veraç i l’acció formativa-educativa com a mitjans rellevants per la conscienciació i mobilització ciutadana.

–          Utilitzar la desobediència civil i el mètodes d’acció no violenta com a mitjans de protesta i pressió davant dels poders constituïts.

–          Lluitar per una democràcia més autèntica i participativa, així com per l’exercici de control ciutadà, permanent i molt més enllà de les eleccions sobre els càrrecs i l’acció de govern ; i contrarestar la influència que comporten, en general, els poders econòmics sobre els nostres representants.

–          Lluitar pels drets humans i/o contra qualsevol tipus d’explotació o discriminació que suposi el domini d’unes persones sobre altres. Per tant també lluitarem per la igualtat de gènere i per la de tots els essers humans.

–          Fomentar el sentiment de pertinença a la ciutadania mundial.

–          Denunciar i combatre les polítiques neoliberals, generant el mateix temps alternatives.

–          Lluitar per la regulació i el control dels mercats financers i de les seves institucions.

–          Promoure i lluitar per aconseguir un impost a les Transaccions Financeres Internacionals (ITF). Es proposa al mateix temps la creació d’un fons de recaptació d’aquest impost, gestionat per l’autoritat mundial democràtica, que serveixi per acabar amb la fam i les malalties evitables i com a vertadera ajuda al desenvolupament.

–          Combatre els paradisos fiscals fins la seva total erradicació.

–          Lluitar per una fiscalitat justa, progressiva i redistributiva.

–          Lluitar per la implantació d’una Banca pública, ètica i al servei de la ciutadania.

–          Lluitar per l’abolició del deute extern, promovent auditories tant en els pobles del Sud com del Nord, per detectar els deutes odiosos i il·legítims.

–          Lluitar per unes regles comercials justes a escala mundial i per la sobirania alimentària.

–          Defensar uns serveis i prestacions públiques de qualitat, universals, de titularitat i gestió pública i que garanteixin drets socials bàsics.

–          Defensar un nou model productiu social i ecològicament sostenible, en el que el consum deixi de ser el criteri de realització dels individus i en el que l’objectiu sigui el desenvolupament humà i no el creixement material.

–          Defensar una justa ciutadania laboral, on s’implantin les condicions legals necessàries pel repartiment i la promoció de l’accés al treball en funció de les necessitats, i en la que el treball assalariat deixi de ser un valor central i únic de la vida social.

–          Defensar una renta bàsica de ciutadania universal.

–          Defensar una democratització i/o refundació en el seu cas de les institucions de la governança internacional. Començant per una Unió Europea i seguint amb les institucions financeres internacionals i la organització mundial del comerç. Però amb la mirada posada en la necessitat d’un organisme de govern mundial democràtic.

Som conscients de la gran magnitud i ambició d’aquesta tasca i de la quantitat de temps i persones i esforços necessaris per aconseguir aquests propòsits, però no per això pensem desistir de lluitar per aconseguir-ho, ja que estem segurs de que la necessitat i la justícia de la nostra lluita és compartida per una majoria de conciutadans i conciutadanes al llarg del món. Quan els governs rendeixen les seves armes al capital, és l’hora que la ciutadania s’organitzi.

ATTAC ACORDEM 2010

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes