URGENT!!!! VINE al banc expropiat a Plaça Catalunya de Bcn per preparar la Vaga

26 setembre 2010 | Categories: Comunicats, mobilitzacions, Portada |

Veure vídeo de l’acció

Aquest dissabte a la tarda hem alliberat entre totes un espai emblemàtic al cor de la bèstia, un símbol de tot allò que ens oprimeix dia a dia.
Hem expropiat l’antiga seu del Banesto a Plaça Catalunya de Barcelona.
Avui comença un nou cicle de lluites, on les treballadores, les precàries, les aturades, i els que no tenen dret a estar aturat ni a treballar (immigrants, cuidadors, dependents,)  prenem la paraula i ens posicionem.

Des del Banc Espanyol de Crèdit, situat a plaça Catalunya, es convoca un diumenge plè d’activitats:

DIUMENGE 26 DE SETEMBRE, comencem a preparar les vagues…

A les 12:00h:

EINES PER A LA RESISTÈNCIA QUOTIDIANA 1.

-Cooperació com a força material: cooperativisme i articulació d’una economia social.

-4 processos d’organizació i cooperació entorn a l’alimentació: soberania alimentària: xarxa de cooperatives agrícoles; coordinació productor � consumidor en cooperatives de consum; horts urbans; lluites al territori.

A les 14:00:

DINAR POPULAR

A les 16:00h:

EINES PER A LA RESISTÈNCIA QUOTIDIANA 2.

http://www.forovidaindependiente.org/

http://www.colectivomaloka.org/mujeres/

-Mapa de Recursos: TALLER / ESPAI.

-Espai habilitat per a la construcció col·lectiva d’un mapa de recursos compartits.

-Cartografia de necesitats i recursos: vivenda, salut, cures, educació, papers, laboral, energètica, guarderies, jubilats…

-TALLER / ESPAI Lloc preparat per a un vídeo “quina és la teva vaga”.

-Tres ciutats: CENTRE DE MITJANS Connexiones en directe.

17.30  Fòrum obert: “QUINA ÉS LA TEVA VAGA?” (propostes d’organització i acció per la vaga general)

I a les 19:00:

ASSEMBLEA GENERAL DEL NOU ESPAI OCUPAT.

movimentdel25.org

assembleadebarcelona.wordpress.com

(TOTES LES ACTIVITATS ES REALITZARAN AL NOU ESPAI ALLIBERAT DE LA PLAÇA CATALUNYA -EX-BANC DE CRÈDIT ESPANYOL- I EN QUALSEVOL CAS ES QUEDARÀ A LA SEVA PORTA – )

Quina és la vaga de les que no podem fer vaga?

Ens encanta la idea de la vaga general. Ens sembla una oportunitat, molt necessària, per a exterioritzar el malestar que portem acumulat en aquests darrers anys de crisi.

La nostra vaga és una crida a l’acció, a l’estratègia col·lectiva per a generar noves formes de lluita i possibles vies per a recuperar les nostres vides.

És per això que hem decidit okupar aquest espai, el Banc Espanyol de Crèdit, un espai que portava més de cinc anys abandonat i que pretén ser un dels tants hotels de luxe dels que ni tu ni jo podrem gaudir. Sí, és cert, no és l’únic edifici abandonat ni és l’únic espai que a la ciutat-aparador de Barcelona està fet només per a aquelles que el poden pagar: més de 80.000 pisos buits i multitud de persones desnonades que com tu i com jo no arribem a pagar els lloguers abusius i les maleïdes hipoteques.

Avui, a l’Estat espanyol, ja som entre 4 i 5 milions de treballadores que no tindrem dret a vaga: els i les aturades sense feina. I milions de persones més que tenim una posició tan precària en el mercat de treball que, si fem vaga, serem sistemàticament acomiadades. Milions que treballem amb contractes temporals, i milions que treballem sense contracte, que no existim legalment i per tant no podem ni somniar en fer vaga. A totes nosaltres ens encanta la idea de la vaga general.

Hem de crear un nou moviment que proposi noves formes de fer vaga: que aturi l’economia de les poderoses, i que albergui formes d’ajuda mútua per als que la patim. Que organitzi als i les oblidades pels sindicats majoritaris, i que ens doni forces mútues quan patim els problemes laborals i socials quotidianament.

Quina és la teva vaga?

Nosaltres ja l’hem començada!

Okupem aquest espai per tal de trobar-nos i plantejar nous possibles més enllà dels que ja coneixem i no ens satisfan.

Et necessitem, ens necessitem; perquè no sabem ben bé com fer-ho, però sabem que sigui el que sigui ho volem fer plegades. Juntes ho podem tot!

CAST
HAZ-LO CORRER!!

Este sábado por la tarde hemos liberado entre todas un espacio en el corazón de la bestia, un símbolo de todo aquello que nos oprime día a día.
Hemos expropiado la antigua sede del Banesto en Plaza Catalunya de Barcelona.
Hoy empieza un nuevo ciclo de luchas, donde las trabajadoras, las precarias, las paradas, y los que no tienen derecho a estar parado ni a trabajar (inmigrantes, cuidadores, dependientes,) tomamos la palabra y nos posicionamos.

Desde el Banco Español de Crédito, situado en plaza Catalunya, se convoca un domingo lleno de actividades:

DOMINGO 26 DE SEPTIEMBRE, empezamos a preparar las huelgas …

A las 12:00 h:

HERRAMIENTAS PARA LA RESISTENCIA COTIDIANA 1.

-Cooperación como fuerza material: cooperativismo y articulación de una economía social.

-4 Procesos de organización y cooperación en torno a la alimentación: soberanía alimentaria: red de cooperativas agrícolas; coordinación productor consumidor en cooperativas de consumo; huertos urbanos; luchas en el territorio.

A las 14:00:

COMIDA POPULAR

Etiquetes: .

EL VIRUS DE LA FINANCIARIZACIÓN

Segueix-nos

Segueix el nostre RSS Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter Contacta'ns

Introdueix el teu correu per a rebre un resum:

Delivered by FeedBurner

Esdeveniments

Videos recomanats recents

El futuro de la energía. Los años decisivos. por Antonio Turiel Martínez. (6/5/2022) La crisis de Ucrania con Florentino Portero (publicado originalmente: 2015) Visión Geopolítica: Ucrania, Guerra en Europa. (publicado originalmente: 15 enero 2016) Diàlegs Humanístics UPF 2022: La catástrofe de Ucrania. Rusia y Occidente (11 marzo 2022) Debate sobre exclusión financiera. Organiza Plataforma social de progreso de Madrid. 2 de marzo de 2022 El futuro de la energía. Los años decisivos. Charla con Antonio Turiel (9/1/2022)

 

 

..... i aquí TOTS ELS VIDEOS PUBLICATS

Programes de ràdio

  • La PAH de L'Hospitalet fa un programa de ràdio que es diu "Sí se puede!" i que podeu escoltar en línia clicant aquí: RadioLaPAH

No al TTIP

Campanya ITF

Campanya per un impost a les transaccions financeres

Entrades recents

arxiu

Etiquetes